Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Τσέρνομπιλ – Όμηροι οι Ουκρανοί εργάτες

Ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνομπίλ καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ένας σύμβουλος του προεδρικού γραφείου στην Ουκρανία, Μιχάιλο Ποντόλιακ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργάτες του πυρηνικού εργοστασίου έχουν πιαστεί όμηροι των ρωσικών δυνάμεων, αλλά δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν για την τύχη τους.

Ρωσικά στρατεύματα από την πλευρά της Λευκορωσίας εισήλθαν σήμερα σε μια περιοχή κοντά στο πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, έγινε γνωστό από έναν σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, καθώς συνεχίζονται οι μάχες στη χώρα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Τα στρατεύματα των εισβολέων εισχώρησαν από τη Λευκορωσία στη ζώνη του εργοστασίου του Τσερνόμπιλ. Τα μέλη της Εθνοφρουράς που προστατεύουν τον χώρο αποθήκευσης προβάλλουν πεισματικά αντίσταση», έγραψε στο Telegram Ουκρανός αξιωματούχος.

Ωστόσο, οι ρωσικές δυνάμεις έσπασαν την άμυνα της Ουκρανίας και πήραν τον έλεγχο της περιοχής γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ. Έχουν εκφραστεί ανησυχίες για τα πυρηνικά απόβλητα που βρίσκονται στην περιοχή και τον ρόλο που μπορεί να έχουν στην ένοπλη σύρραξη.

«Αυτή είναι η κήρυξη πολέμου σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανία, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σχετικά με την προσπάθεια της Ρωσίας να καταλάβει το Τσερνόμπιλ.