Πόλεμος στην Ουκρανία: Πούτιν και Λουκασένκο συμφώνησαν στην ανάπτυξη κοινών στρατιωτικών δυνάμεων

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται την τελευταία ώρα στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης αλλά και το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν και ο Λευκορώσος ομόλογός του Λουκασένκο, συμφώνησαν στο να αναπτύξουν κοινές στρατιωτικές δυνάμεις. Επίσης, ο Λευκορώσος ηγέτης κατηγόρησε την Ουκρανία ότι σχεδιάζει επίθεση εναντίον της χώρας του.

Συγκεκριμένα, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία θα αναπτύξουν μια κοινή στρατιωτική ομάδα ως «απάντηση» σε αυτό που αποκάλεσε «επιδείνωση της έντασης στα δυτικά σύνορα της χώρας», όπως μετέδωσε πριν λίγη ώρα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. Έπειτα, πρόσθεσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση των στρατιωτικών δυνάμεων, μετά την έκρηξη στη γέφυρα των Στενών του Κερτς στην Κριμαία.

Ακόμα, έγινε γνωστό ότι σήμερα θα γίνει συνεδρίαση υπό τον Λουκασένκο, με την συμμετοχή ηγετικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά το γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Λευκορωσίας.