Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο – Δέκα νεκροί άμαχοι στο Χάρκοβο

Εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, καθώς και στη δυτική πόλη Λβιβ, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν νωρίς σήμερα το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση για τις εκρήξεις. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις πληροφορίες.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίσθηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένη περιοχή στο Χάρκοβο, μεγάλη πόλη στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές. Σε έναν πρώτο απολογισμό, ο περιφερειακός κυβέρνησης Όλεγκ Σινεγκούμποφ είχε ανακοινώσει τον θάνατο «επτά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος επτά μηνών».

Λίγες ώρες αργότερα, η περιφερειακή εισαγγελία ανακοίνωσε έναν απολογισμό με 10 νεκρούς και 35 τραυματίες. «Ένας αριθμός κτιρίων κατοικιών υπέστη ζημιές ή καταστράφηκε», πρόσθεσε, συνοδεύοντας στην ανακοίνωση στο Facebook φωτογραφίες κτιρίων και αυτοκινήτων εν μέρει κατεστραμμένων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters