Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα στο λιμάνι της Οδησσού – Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο με 7 νεκρούς

Ρωσικοί πύραυλοι βομβάρδισαν έναν διάδρομο προσγειοαπογείωσης κοντά στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Την ανακοίνωση μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και αναμετέδωσε το Reuters. Το Reuters αναφέρει ότι δεν μπόρεσε να επαληθεύσει το πλήγμα από ανεξάρτητη πηγή.

Το πρακτορείο συνοδεύει το τηλεγράφημά του με τη σημείωση ότι το περιεχόμενο παρήχθη στη Ρωσία, όπου η νομοθεσία περιορίζει τη δημοσιογραφική κάλυψη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο υπογράμμισε ότι πραγματοποίησε τα πλήγματα ως απάντηση στην ουκρανική επίθεση σε πλατφόρμες παραγωγής φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014, δήλωσε χθες ότι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν πλατφόρμες γεώτρησης πετρελαίου στην Μαύρη Θάλασσα που ανήκουν σε πετρελαϊκή εταιρεία της Κριμαίας.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στο Χάρκοβο. Έγιναν τουλάχιστον 7 με 9 βομβαρδισμοί. Έχουν ήδη αναφερθεί περίπου 7 θύματα, σύμφωνα με τον Oleh Syniehubov, επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας του Χαρκόβου στο Telegram.

«Ο βομβαρδισμός καταγράφηκε στην περιοχή Industrialnyi. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, υπάρχουν 7 θύματα άμαχοι. Οι πληροφορίες ενημερώνονται», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι υπήρξαν διακοπές ρεύματος από την έναρξη των βομβαρδισμών και ορισμένοι άνθρωποι είχαν πρόβλημα με την πρόσβαση στο νερό. Η πόλη μπορεί να είχε βομβαρδιστεί από το πυροβολικό των Ρώσων, αλλά η σειρήνα της αεροπορικής επιδρομής δεν ακούστηκε.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters