Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε στη μάχη ο υπαρχηγός της ουκρανικής Αεροπορίας Ναυτικού

Ο αναπληρωτής Διοικητής της Αεροπορίας Ναυτικού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, επέσε νεκρός στην Ουκρανία, ενώ εκτελούσε αποστολή μάχης ως μέλος του πληρώματος ενός ελικοπτέρου Mi-14 που χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο.

Την ανακοίνωσε έκανε το ίδρυμα Back and Alive Foundation σήμερα, 9 Μαΐου. «Ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς των Ναυτικών Δυνάμεων, ο συνταγματάρχης Ihor Bedzai, πιο γνωστός ως πρώην διοικητής της δέκατης Ταξιαρχίας Ναυτικής Αεροπορίας στη Novofedorivka, κοντά στο Sak της Κριμαίας, σκοτώθηκε στον ουρανό της Ουκρανίας… Πέθανε στον ουρανό, τον οποίο αγαπούσε και υπερασπίστηκε», ανέφερε ο Διευθυντής του ιδρύματος, Taras Chmut, στη σελίδα του στο Facebook.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, λόγω της ηγεσίας του Ihor Volodymyrovych Bedzai, η Ουκρανία έχει διατηρήσει τη ναυτική της αεροπορία.

«Το 2014, ο συνταγματάρχης Bezday ήταν μεταξύ εκείνων των λίγων που είχαν τις ηγετικές ικανότητες και την τόλμη – ενώ όλοι οι άλλοι αξιωματικοί περίμεναν εντολές από το Κίεβο. Οργάνωσε το προσωπικό, προετοίμασε τον εξοπλισμό και οργάνωσε την επιμελητεία για τη μετεγκατάσταση ουκρανικών αεροσκαφών [από την Κριμαία] στην ηπειρωτική χώρα. Την επόμενη μέρα, έκανε το ίδιο με αεροσκάφη που δεν είχαν ετοιμαστεί να αναχωρήσουν την πρώτη μέρα. οι ηγετικές ικανότητες του Igor Bezday μας επέτρεψαν να διατηρήσουμε τα αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού», δήλωσε ο ίδιος.

«Ελπίζω ότι στο εγγύς μέλλον ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα απονείμει τον τίτλο του Ήρωα της Ουκρανίας στον συνταγματάρχη Ihor Volodymyrovych Bedzai», κατέληξε η ανακοίνωσή του.

Με πληροφορίες από: The New Voice of Ukraine / Interfax / Φωτογραφία Twitter