Πόλεμος στο Ισραήλ: Τέσσερις Γάλλοι νεκροί από την επίθεση της Χαμάς – Αγνοείται η τύχη δεκατριών

Τέσσερις Γάλλοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Γαλλία θρηνεί τον τραγικό θάνατο δύο ακόμη Γάλλων πολιτών, με τον απολογισμό των Γάλλων θυμάτων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς να ανέρχεται σε τέσσερις νεκρούς», επεσήμανε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Μεταξύ των νεκρών είναι ο 26χρονος Αβιντάν Τ., ένας νεαρός Γάλλος με καταγωγή από το Μπορντό που ζούσε στο Ισραήλ.

Περισσότεροι από 900 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ από την έναρξη της επίθεσης της Χαμάς το Σάββατο και 2.616 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις αρχές. Στην παλαιστινιακή πλευρά πάνω από 700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 4.000 έχουν τραυματιστεί.

Πολλοί πολίτες άλλων χωρών, κάποιοι από τους οποίους έχουν διπλή υπηκοότητα, έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 18 Ταϊλανδοί, 10 Νεπαλέζοι, 11 Αμερικανοί, επτά Αργεντίνοι, δύο Ουκρανές, ένας Ρώσος, ένας Βρετανός, ένας Καναδός και ένας πολίτης Καμπότζης.

Εξάλλου «δεν έχουμε νέα για 13 συμπατριώτες μας, η κατάσταση των οποίων εξακολουθεί να θεωρείται πολύ ανησυχητική. Κάποιοι από αυτούς είναι πολύ πιθανό να έχουν απαχθεί», διευκρίνισε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, το οποίο είχε ανακοινώσει χθες Δευτέρα ότι ένα 12χρονο παιδί βρίσκεται μεταξύ των αγνοούμενων.

Το ισλαμιστικό, παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς έχει απαγάγει περίπου 150 ανθρώπους από το Ισραήλ.

Σχεδόν 62.000 Γάλλοι πολίτες έχουν εγγραφεί στο γενικό προξενείο του Τελ Αβίβ και άλλοι 25.000 σε αυτό της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα πάντα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επιπλέον «πολλοί Γάλλοι βρίσκονται αυτή την περίοδο» στο Ισραήλ, σημείωσε η ίδια πηγή και τους κάλεσε «να ακολουθούν τις συστάσεις για ιδιαίτερη προσοχή που εκδίδουν οι ομάδες μας της πρεσβείας της Γαλλίας στο Τελ Αβίβ, του γενικού προξενείου της Ιερουσαλήμ και οι ισραηλινές αρχές».

Πηγές: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ