«Πόλεμος» στον ουρανό της Συρίας! Οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους με F-15 δίπλα στου Ρώσους

“Σύγκρουση” στον αέρα των δύο πιο ισχυρών στρατιωτικών “μηχανών” του πλανήτη. Οι Ρώσοι σφυροκοπούν στόχους στη Συρία και οι ΗΠΑ μαζί με συμμάχους τους φαίνεται ότι ετοιμάζονται σοβαρά να ενισχύσουν την παρουσία τους στον εναέριο χώρο της Συρίας. Υποτίθεται ότι και οι δύο έχουν κοινό στόχο. Ωστόσο είναι προφανές ότι η συγκέντρωση τόσο ισχυρών αεροπορικών δυνάμεων στην περιοχή προκαλεί σκέψεις διόλου ευχάριστες για το τι μπορεί να προκύψει. Σ΄όλα αυτά η “φίλη και σύμμαχος” Τουρκία παίζει ρόλο πρωταγωνιστικό.

Οι ΗΠΑ έστειλαν ήδη έξι αεροσκάφη F-15 στο Ισντσιρλίκ και αναμένονται άλλα τόσα,όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Peter Cook.Η μεταστάθμευση των αμερικανικών αεροσκαφών έγινε κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας,υποστηρίζει το Πεντάγωνο. Η Άγκυρα ζητά προστασία του εναέριου χώρου της.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι η ικανοποίηση του αιτήματος έχει να κάνει “τόσο με τη δέσμευσή μας να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ αλλά και με την επιθυμία μας να υποβαθμίσουμε και τελικά να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος”.
 
Ο Cook είπε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ θα είναι σύντομα ικανές να αξιοποιήσουν τα αεριωθούμενα F-15E Strike Eagle, γνωστά για την υψηλή ικανότητά τους στις επιθέσεις κατά στόχων στο έδαφος.

“Εκτός από τις εναέριες επιχειρήσεις , συνεχίζουμε το διάλογο με την Τουρκία για να αξιολογήσουμε τις επιλογές για πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης του ISIL, κατά μήκος των συνόρων της με ένα τρόπο που να υποστηρίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής», δήλωσε ο Cook,αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων.