Politico: Η περίεργη επιθυμία του Τραμπ να τηλεφωνεί στον Μακρόν χωρίς ιδιαίτερο λόγο

Ο Αμερικανός πρόεδρος, στις αρχές της θητείας του, είχε την τάση να τηλεφωνεί συχνά σε ξένους ηγέτες, με αγαπημένο του τον Μακρόν. Μάλιστα, οι βοηθοί του έσπευδαν να του υπενθυμίσουν τη διαφορά της ώρας, αφού ο ίδιος φέρεται να τους καλούσε σε περίεργες ώρες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει μια «περίεργη» επιθυμία να τηλεφωνεί τακτικά στον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, χωρίς ιδιαίτερο λόγο και αφήνοντας τον Γάλλο πρόεδρο με την απορία για την ακριβή ατζέντα της συνομιλίας τους, σύμφωνα με το Politico που επικαλείται αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Την Παρασκευή, ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε ότι είχε μια «πολύ καλή τηλεφωνική συνομιλία» με τον Μακρόν και συζήτησαν για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων ασφαλείας και εμπορίου.

«Ήθελε να του μιλάει συνέχεια… Ο Μακρόν θα σκέφτεται: »Μα, για τι πράγμα μιλάμε». Είναι πολύ απασχολημένοι άνθρωποι. Δεν μπορείς απλά να τηλεφωνείς για να τα πείτε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιθυμία του Τραμπ να μιλάει στο τηλέφωνο με τον Μακρόν μοιάζει με «περίεργη» λατρεία. Πάντως, συμπλήρωσε, ότι ο Μακρόν έχει απαντήσει στα περισσότερα τηλεφωνήματα του Αμερικανού προέδρου.

Πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σημείωσε, εν τω μεταξύ, ότι στις αρχές της προεδρικής του θητείας, ο Τραμπ είχε την τάση να τηλεφωνεί συχνά σε ξένους ηγέτες, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Politico, οι βοηθοί του Αμερικανού προέδρου συνήθιζαν να του υπενθυμίζουν «σε συνεχή βάση» τη διαφορά ώρας, λόγω της συνήθειας που είχε να καλεί τους ομολόγους του σε περίεργες ώρες.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, υπερασπίστηκε τον Τραμπ, σημειώνοντας ότι «οι ξένοι ηγέτες εκτιμούν το γεγονός ότι ο (Αμερικανός) πρόεδρος είναι πρόθυμος να λαμβάνει τα τηλεφωνήματά τους μέρα και νύχτα» και ότι ο ίδιος «δεν θέλει ποτέ κάποιος άλλος ηγέτης να περιμένει προτού επιστρέψει το τηλεφώνημά του».

Με πληροφορίες από Sputnik, Politico