Ποροσένκο: Ξεκίνησε η απόσυρση των βαρέων όπλων

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν την απόσυρση εξοπλισμού από την πρώτη γραμμή στις ανατολικές περιοχές της χώρας, αλλά είναι έτοιμες να επιστρέψουν ανά πάσα στιγμή, δήλωσε πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο (Petro Poroshenko) την Παρασκευή.

«Χθες, σε εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, αρχίσαμε την απόσυρση βαρέου οπλισμού απο τα σύνορα στην Donbas … Αυτή είναι η αρχή της εκτέλεσης του σχεδίου του Μινσκ που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια των δύσκολων συνομιλιών στο Μινσκ, της Λευκορωσσίας, και οι οποίες μέχρι στιγμής παραβιάζονται από τον εχθρό. Γι ‘αυτό, σε οποιαδήποτε στιγμή, τα στρατεύματά μας είναι έτοιμα να επιστρέψουν και να προβούν σε αντίποινα», δήλωσε ο Ποροσένκο.

Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να υφίσταται η «εξ ανατολών στρατιωτική απειλή» ακόμη κι αν εφαρμοστεί η ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.
«Ακόμη και με βάση το πιο αισιόδοξο σενάριο…η εξ ανατολών στρατιωτική απειλή δυστυχώς θα παραμείνει», είπε ο Ποροσένκο αναφερόμενος εμμέσως στη Ρωσία στη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Πηγή – Sputnik/Reuters
Μετάφραση/Επιμέλεια – OnAlert