Poseidon: Ξεκινούν οι δοκιμές της τορπίλης που είναι ικανή για πυρηνικό όλεθρο στις ΗΠΑ

Η τορπίλη Poseidon της Ρωσίας, που αποτελεί ένα από τα πιο καταστροφικά και στρατηγικά οπλικά συστήματα στο οπλοστάσιο του Πούτιν, είδε την έναρξη των πρώτων της δοκιμών, σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με μη κατονομαζόμενη πηγή που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο, «Σε θαλάσσια περιοχή που προστατεύεται από την πιθανή εχθρική αναγνώριση, οι υποβρύχιες δοκιμές της πυρηνικής μονάδας πρόωσης του Poseidon βρίσκονται σε εξέλιξη«.

Ο αντιδραστήρας είναι εγκατεστημένος στο κύτος της αυτόνομης τορπίλης, και δοκιμές διεξάγονται σε επίπεδο πειραματικής μελέτης και όχι σε πλήρεις δοκιμές στη θάλασσα σε αυτό το στάδιο, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ήταν το περασμένο Μάρτιο όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε επίσημα την ύπαρξη μιας αυτόνομης τορπίλης που θα μπορούσε να εξοπλιστεί με πανίσχυρη πυρηνική κεφαλή και να προκαλέσει καταστροφές αποκαλυπτικών διαστάσεων κατά οποιουδήποτε εχθρικού στόχου.

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν τις τελευταίες ώρες πως ο βασικός εξοπλισμός της νέας «υπερτορπίλης», δηλαδή η πυρηνική της κεφαλή που μπορεί να έχει την εξωπραγματική ισχύ των 100 μεγατόνων, είναι έτοιμη για τοποθέτηση στο νέο όπλο.

Αναφορές κάνουν λόγο για ένα αυτόνομο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο όπλο με ταχύτητα 56 κόμβων, ακτίνα 10.000 χιλιομέτρων και μέγιστο βάθος πλεύσης τα 1.000 μέτρα, εξοπλισμένο με θερμοπυρηνική κεφαλή.

Η θερμοπυρηνική κεφαλή του Poseidon έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει παράκτιες τοποθεσίες όπως λιμάνια, πόλεις και άλλες θαλάσσιες υποδομές. Η έκρηξη θα δημιουργούσε ραδιενεργό τσουνάμι, που θα καθιστούσε μεγάλες περιοχές απρόσιτες για ολόκληρες γενιές.

Η θερμοπυρηνική κεφαλή εκτιμάται ότι μπορεί να ρυθμιστεί σε διάφορα επίπεδα από 2 έως 100 μεγατόνους. Μία τέτοια ισχύ ενάντια σε μία πόλη σαν τη Νέα Υόρκη θα σκότωνε άμεσα τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, θα τραυμάτιζε άλλα 5 εκατομμύρια και η διασπορά της ραδιενέργειας θα έφτανε μέχρι το Κεμπέκ.

Με πληροφορίες : ptisidiastima.com / TASS