Πούτιν – Τραμπ: Ακόμα ψάχνουν να βρουν που θα συναντηθούν

Οι πρόεδρος των ΗΠΑ και της Ρωσίας συναντώνται στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι, προκειμένου να συζητήσουν για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και άλλα διεθνή ζητήματα.

Τέσσερις πιθανές τοποθεσίες, όπου θα μπορούσε να λάβει χώρα η συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε στη δημοσιότητα η φινλανδική εφημερίδα Ilta-lehti.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, η συνάντηση κορυφής θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο μέγαρο του Konigstedt στο προάστιο του Ελσίνκι Βάνταα, όπου φιλοξενούνται επίσημοι επισκέπτες στη χώρα, στην οικία του προέδρου της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο, Mantyniemi, στο ξενοδοχείο Hilton Helsinki Kalastajatorppa ή στο προεδρικό μέγαρο στο κέντρο του Ελσίνκι.

Στο μέγαρο του Konigstedt, όπου είχαν λάβει χώρα και οι συνομιλίες μεταξύ της Βόρειας Κορέας, της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ τον Μάρτιο, βρίσκεται κοντά αεροδρόμιο και θεωρείται κατάλληλο μέρος για τη συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Τραμπ λόγω των συστημάτων ασφαλείας που διαθέτει.

Το ξενοδοχείο Hilton Helsinki Kalastajatorppa θα εξυπηρετούσε επίσης τις ανάγκες διεξαγωγής της συνάντησης λόγω της μικρής απόστασης που το χωρίζει από το κέντρο της πόλης. Το ξενοδοχείο δεν έχει διαθέσιμα δωμάτια κατά την ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησης, 16 Ιουλίου.

Σημειωτέον ακόμη πως στο προεδρικό μέγαρο στο κέντρο της φινλανδικής πρωτεύουσας είχε λάβει χώρα η συνάντηση μεταξύ του πρώην Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους και του τελευταίου ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον Σεπτέμβριο του 1991.

Πηγή: Sputnik