Πούτιν: Αυστηρή διαταγή στο ΥΠΑΜ – «Πρώτη προτεραιότητα να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στο Μπέλγκοροντ»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς των ρωσικών περιοχών από το ουκρανικό έδαφος, οι οποίοι, όπως είπε, «άφησαν πολλούς ανθρώπους άστεγους ή χωρίς ρεύμα».

Κατά την διάρκεια μιας κυβερνητικής συνεδρίασης για την αποκατάσταση κατεστραμμένων κατοικιών και υποδομών σε περιοχές της νοτιοδυτικής Ρωσίας που συνορεύουν με την Ουκρανία, ο Πούτιν έδωσε αυστηρή διαταγή στο Υπουργείο Άμυνας να προστατέψουν τις ρωσικές περιοχές από τους βομβαρδισμούς.

«Φυσικά, η πρώτη προτεραιότητα είναι να εξαλειφθεί η ίδια η πιθανότητα βομβαρδισμού. Αλλά αυτό είναι δουλειά του στρατιωτικού τμήματος», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Ουκρανία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για χτυπήματα εντός της ρωσικής επικράτειας, αλλά τα χαρακτήρισε «κάρμα» για την εισβολή της Μόσχας, η οποία έχει ισοπεδώσει πόλεις της Ουκρανίας και στοχεύει συστηματικά την ενεργειακή υποδομή της χώρας, αφήνοντας τους ανθρώπους συχνά χωρίς ρεύμα και νερό.

Ο Πούτιν ανέφερε τις ρωσικές περιοχές Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ, καθώς και την Κριμαία, την οποία η Ρωσία κατέλαβε από την Ουκρανία και προσάρτησε το 2014, ως περιοχές όπου οι κατοικίες είχαν υποστεί ζημιές ή καταστράφηκαν.

«Πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση, έχασαν τα σπίτια τους, αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε συγγενείς ή σε προσωρινούς τόπους διαμονής, αντιμετώπισαν διακοπές στην παροχή νερού, θέρμανσης και ηλεκτρισμού», είπε.

Τα σχόλιά του δείχνουν την απογοήτευση της Μόσχας για τη συχνότητα των επιθέσεων στη νότια Ρωσία, που στοχεύουν κυρίως βάσεις και αποθήκες όπλων και καυσίμων.

Με πληροφορίες από: Sky News / Φωτογραφία αρχείου