Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να διαμεσολαβήσει μεταξύ Γερεβάν και Μπακού

Διαβάστε για τις προθέσεις της Ρωσίας σχετικά με την κρίση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Onalert Newsroom
Ρωσία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και τα μόνιμα μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας συζήτησαν την κατάσταση στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, καταλήγοντας πως η Ρωσία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης για εκτόνωση της έντασης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ντιμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε: πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε σε βάθος ανταλλαγή απόψεων και ανάλυση σχετικά με την παρούσα κατάσταση στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ανέφερε επίσης, πως οι συμμετέχοντες εξέφρασαν έντονες ανησυχίες σχετικά με τη συνεχόμενη κλιμάκωση. Τόνισαν, όμως, την επιτακτική ανάγκη για κατάπαυση του πυρός και την ετοιμότητα της Ρωσίας για ενέργειες διαμεσολάβησης.

Ο Πρόεδρος Πούτιν, ενημέρωσε επίσης τα μέλη του Συμβουλίου για τις πρόσφατες τηλεφωνικές επαφές που είχε με τον Πρίγκιπα των ΗΑΕ, τη Γερμανίδα Καγκελάριο, και τον Ιρανό Πρόεδρο.

Πηγή: TASS

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Μοχαμάντ Μπαγέρ Γκαλιμπάφ μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Είμαστε με το δάχτυλο στην σκανδάλη, αλλά η μπάλα για να αποφευχθεί ο πόλεμος είναι στην περιοχή των ΗΠΑ»

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν την κατάρριψη αμερικανικού drone MQ-9 πάνω από το ανατολικό Στενό του Ορμούζ ενώ οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν «αμυντικά» πλήγματα στο νησί Κεσμ