Πούτιν: Επικύρωσε τη δημιουργία του «Περιφερειακού Εναέριου Αμυντικού Συστήματος»

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, επικύρωσε συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και το Τατζικιστάν για τη δημιουργία του Ενωμένου Περιφερειακού Εναέριου Αμυντικού Συστήματος.

«Η επικύρωση της συμφωνίας συνάδει πλήρως με τα συμφέροντα της Ρωσίας και η εφαρμογή της θα έχει θετικό αντίκτυπο στη διασφάλιση της στρατιωτικής ασφάλειας», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Αντρέι Καρταπόλοφ, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της κρατικής Δούμας.

Ο Πούτιν επιδιώκει να ενισχύσει τις επαφές του με τις γείτονες χώρες της Ρωσίας, σε μία προσπάθεια να «μετριάσει» την δυναμική του NATO στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Στις αρχές του Φεβρουαρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, σύμφωνα με τον Ούγγρο Υπουργό Εξωτερικών, Πίτερ Σίγιαρτο.

Ο ίδιος σημείωσε πως το 2021 ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά για την ουγγρορωσική συνεργασία και πως η ουγγρική πλευρά αναμένει να συζητηθούν, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ιδιαίτερα η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Πακς, η συνεργασία στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας, η σιδηροδρομική ένωση Ανατολής-Δύσης και η εξαγωγή ουγγρικών προϊόντων στην ρωσική αγορά.

Με πληροφορίες από: Sputnik / Φωτογραφία αρχείου Reuters