Πούτιν: «Η αμυντική βιομηχανία πρέπει να αυξήσει την παραγωγή όπλων για να υποστηρίξει τα στρατεύματα που πολεμούν στην Ουκρανία»

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στους επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας ότι πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή τους για να εξασφαλίσουν ότι ο ρωσικός στρατός θα αποκτήσει γρήγορα όλα τα όπλα, τον εξοπλισμό και το στρατιωτικό υλικό που χρειάζεται για να πολεμήσει στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, ένα εργοστάσιο κατασκευής όπλων, όπου «επιθεώρησε» διάφορα οπλικά συστήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν αναπτυχθεί ήδη στην Ουκρανία.

«Το σημαντικότερο βασικό καθήκον του στρατιωτικο-βιομηχανικού μας συγκροτήματος είναι να παρέχουμε στις μονάδες και τις δυνάμεις της πρώτης γραμμής ό,τι χρειάζονται: όπλα, εξοπλισμό και πυρομαχικά στις απαραίτητες ποσότητες και τη σωστή ποιότητα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Είναι επίσης σημαντικό να τελειοποιήσουμε και να βελτιώσουμε σημαντικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των όπλων και του εξοπλισμού για τους μαχητές μας με βάση την εμπειρία μάχης που έχουμε αποκτήσει».

«Πιεσμένη» η ρωσική αμυντική βιομηχανία

Ο Πούτιν είπε αυτή την εβδομάδα ότι ο ρωσικός στρατός έπρεπε να μάθει και να διορθώσει τα προβλήματα από τα οποία είχε υποστεί στην Ουκρανία, υποσχόμενος να του δώσει ό,τι χρειαζόταν για να τερματίσει τον «πόλεμο». Η Μόσχα έχει χάσει ή εγκαταλείψει σημαντικές ποσότητες στρατιωτικού υλικού κατά την διάρκεια του δεκάμηνου πολέμου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα,ο Πούτιν είπε ότι το κράτος θα διασφαλίσει ότι οι ανάγκες του στρατού θα ικανοποιηθούν, χωρίς «περιορισμούς χρηματοδότησης», αλλά ότι δεν υπάρχει ανάγκη «στρατιωτικοποίησης» της οικονομίας.

Σήμερα, τόνισε στους επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας ότι ήθελε να ακούσει τις προτάσεις τους για τον τρόπο επίλυσης απροσδιόριστων προβλημάτων και ήθελε ειδικούς της αμυντικής βιομηχανίας να συνεργάζονται απευθείας με τις δυνάμεις της πρώτης γραμμής για να βελτιώσουν τα όπλα και το υλικό σε τακτική βάση. Λόγω των δυτικών κυρώσεων και των αυξανόμενων επιθετικών επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού, η ρωσική αμυντική βιομηχανία βρίσκεται υπό πίεση.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επισκέφθηκε την Παρασκευή το εργοστάσιο όπλων Καλάσνικοφ στο Ιζέφσκ και είπε στον διευθυντή του ότι το κράτος θα «αυξήσει σημαντικά» τις παραγγελίες από το εργοστάσιο το επόμενο έτος, όπως μετέδωσε το ρωσικό κανάλι Zvezda.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφίες Reuters