Πούτιν: «Η νίκη θα είναι δική μας!» – Η Ρωσία γιορτάζει ενώ ο στρατός υποχωρεί από περιοχές του Ντονέτσκ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα πετύχει «νίκη» στον πόλεμο που διεξάγει ενάντια στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Κόκκινη Πλατεία στο κέντρο της Μόσχας, για τον εορτασμό της προσάρτησης τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών.

«Η νίκη θα είναι δική μας!», είπε ο Ρώσος πρόεδρος υπό το χειροκρότημα ενός πλήθους πολλών χιλιάδων υποστηρικτών, ορισμένοι από τους οποίους κυμάτιζαν ρωσικές σημαίες.

«Καλώς ορίσατε σπίτι!», είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους των ουκρανικών περιοχών που προσαρτήθηκαν, λέγοντας ότι «επέστρεψαν στην ιστορική τους πατρίδα».

Ο Ivan Okhlobystin, εκδότης της ρωσικής έκδοσης του Scrubs, λέει ότι το Χάρκοβο, η Οδησσός, το Μικολάγιεφ και άλλες πόλεις στη «Ρωσική Ουκρανία» είναι τα επόμενα εδάφη που θα προσαρτηθούν.

«Ήταν η Ρωσία που δημιούργησε τη σύγχρονη Ουκρανία χαρίζοντας της τα δικά της εδάφη, μαζί με τον πληθυσμό, χωρίς να τους ρωτήσει τι ήθελαν. Όταν κατέρρευσε η ΕΣΣΔ, έγινε το ίδιο», δήλωσε ο Πούτιν.

Την ίδια ώρα που ο Πούτιν και η Ρωσία «γιορτάζει» την παράνομη προσάρτηση ουκρανικών εδαφών, τα οποία δεν ελέγχει ακόμα η Μόσχα 100%, οι ρωσικές δυνάμεις υπόκεινται την μία ήττα μετά την άλλη στην ανατολική Ουκρανία.

Τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να βγουν από το «καζάνι» του Λίμαν, όπως δήλωσε ο ουκρανός δημοσιογράφος, Γιούρι Μπουτούσοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ρωσικά στρατεύματα αποσύρονται τώρα από το Λίμαν καθώς η πόλη περικυκλώνεται από τις ουκρανικές δυνάμεις. «Οι Ρώσοι συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να το κρατήσουν άλλο».

Επίσης, το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι απελευθέρωσε άλλο ένα χωριό στο Ντονέτσκ, διώχνοντας τις ρωσικές δυνάμεις από τις θέσεις τους. «Χωρίς περιττές τελετές. Η 81η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία απελευθέρωσε το χωριό Drobysheve, στην περιοχή του Ντόνετσκ. Το μέλλον του κόσμου δεν αποφασίζεται πλέον στο Κρεμλίνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση των ουκρανικών δυνάμεων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / UAWIRE / Φωτογραφίες Reuters