«Πράσινο φως» στον Πούτιν από την Άνω Βουλή για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Ραγδαίες εξελίξεις με την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία.

Πριν από λίγο η ρωσική Άνω Βουλή εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να προχωρήσει στην ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία.Οι οποίες βέβαια έχουν αναπτυχθεί ήδη επαρκώς για να ξεκινήσουν επιχειρήσεις.

Την ανακοίνωση έκανε ο ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από τη Μόσχα το ellada-russia.gr ο Ιβανόφ δήλωσε :

«Η ρωσική άνω Βουλή, το συμβούλιο της Ομοσπονδίας υποστήριξε ομόφωνα το αίτημα του Προέδρου και με 162 ψήφους υπέρ αποφάσισαν να του χορηγήσουν άδεια,» δήλωσε ο Ιβάνοφ. Κανείς δεν απείχε ούτε και καταψήφισε.

Ο Ιβάνοφ ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει μόνο τμήματα της Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ κατόπιν σχετικού αιτήματος του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Ο στόχος του στρατιωτικού εγχειρήματος είναι αποκλειστικά η εναέρια υποστήριξη των συριακών ενόπλων δυνάμεων στον αγώνα τους κατά του ISIL», τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτή η ενέργεια από την Ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια και το είδος των όπλων που χρησιμοποιούνται δεν αποκαλύπτεται.
Την ίδια ώρα ο Ιβάνοφ σημείωσε ότι οι εταίροι της Ρωσίας θα ενημερωθούν σήμερα για την απόφαση να χρησιμοποιήσει ρωσική Πολεμική Αεροπορία στη Συρία.
Παράλληλα  δήλωσε ότι όλα τα κοινωνικά και οικονομικά θέματα που αφορούν την υποστήριξη των ρωσικών στρατιωτικών οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επιχείρηση, θα πρέπει να επιλυθούν καθώς οι σχετικές αποφάσεις έχουν ήδη εγκριθεί, ως προς αυτήν την κατεύθυνση.