«Πρόεδρε μη βομβαρδίσεις τη Συρία» – Το όχι των αμερικανών σε αριθμούς έρευνας

Ο Πρόεδρος Ομπάμα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να πείσει τους Αμερικανούς για την επέμβαση στη Συρία. Και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο,τουλάχιστον όπως προκύπτει από τα στοιχεία δημοσκόπησης του Pew Research Center.

48% των αμερικανών είναι αντίθετοι στην επίθεση και μόλις το 29% υπέρ.

Η έρευνα από το Pew Research Center, πραγματοποιήθηκε από τις 29 Αυγούστου έως τη 1η Σεπτεμβρίου . Μόλις το 29% των Δημοκρατικών ευνοούν τη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Συρίας, ενώ το 48% είναι αντίθετοι. Η γνώμη των ανεξάρτητων είναι παρόμοια (29% υπέρ, 50% αντιτίθενται).Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιο διχασμένοι, με το 35% να ευνοεί αεροπορικές επιδρομές και 40% να αντιτίθεται.

Το 74% πιστεύει ότι αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία είναι πιθανό να δημιουργήσουν σπασμωδικές κινήσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στην περιοχή και το 61% πιστεύει ότι θα ήταν πιθανό να οδηγήσει σε μια μακρόχρονη στρατιωτική δέσμευση εκεί. Εν τω μεταξύ, μόλις το 33% πιστεύει ότι οι αεροπορικές επιθέσεις είναι πιθανό να είναι αποτελεσματικές στην αποθάρρυνση της χρήσης των χημικών όπλων. Το 51% πιστεύουν ότι δεν είναι πιθανό να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Ωστόσο, οι περισσότεροι πιστεύουν Άσαντ είναι ένοχος για τη χρήση χημικών όπλων.Το 53% λέει ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η κυβέρνηση της Συρίας έχει χρησιμοποιήσει χημικά ενάντια σε πολίτες , ενώ μόλις το 23% λένε ότι δεν υπάρχει καμία σαφής ένδειξη της επίθεσης με χημικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας στους δύο αμερικανούς κατά της επέμβασης στη Συρία