Πρόκληση από τα Σκόπια:Υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα και κοινότητα στη Β.Ελλάδα

Διάβημα από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Onalert Newsroom
Πρόκληση από τα Σκόπια:Υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα και κοινότητα στη Β.Ελλάδα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Προβληματισμό και αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Μίλε Μποσνιακόφσκι υποστήριξε χθες πως υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σχετική κοινότητα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «υπάρχει μια κοινότητα ανθρώπων στη Βόρεια Ελλάδα που μιλάει διαφορετική γλώσσα από την ελληνική, αλλά δεν είμαστε εμείς που θα πούμε ποια γλώσσα είναι αυτή, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι επεμβαίνουμε στα εσωτερικά ζητήματα (σ.σ.: της Ελλάδας)».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Αθήνας που προχώρησε σε διάβημα, το οποίο υπενθύμιζε πρόσφατη δήλωση του Νίκολα Ντιμιτρόφ, ότι «η μακεδονική γλώσσα ομιλείται από πολίτες της χώρας μου και δεν έχει καμία σχέση με τους Eλληνες Μακεδόνες».
 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δορυφορική εικόνα της εγκατάστασης στο όρος Pickaxe του Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή 20 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Η αμερικανική κυβέρνηση υπόσχεται επίσης «πιθανή μετεγκατάσταση» σε όποιον παρέχει στοιχεία για τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό ή το προσωπικό του ιρανικού προγράμματος