Πρόσφυγες από Συρία. Στοιχεία εφιάλτης και για Ελλάδα από ΟΗΕ

Τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ – αλλα και άλλων φορέων και υπηρεσιών-  για το μεγάλο κύμα προσφύγων από την Συρία που μπορεί να προλκηθεί φαινεται ότι είχε υπόψη του το Μέγαρο Μαξίμου και  οργανωσε στο »τσακα-τσακα» το Σχέδιο »Ιώνη» για φιλοξενία Συρων στην Ελλάδα. Τα στοιχεία – που ακολουθούν- και οι …πιέσεις ήταν πολλές και ισχυρές και όλα οργανώνοντια στο άψε σβήσε από το Υπ. Δημόσιας Τάξης και τα  συναρμόδια Αμυνας, Εσωτερικών, Ναυτολίας κλπ.Μέχρι και άσκηση …φιλοξενίας θα γίνει!
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Η Υπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ανακοίνωσε τα τελευταία στοιχεία για τους Σύρους που κατέφυγαν στις γειτονικές χώρες ή θέλουν να διαφύγουν από τη χώρα τους. Αναφέρει λοπον ότι 294.000 Σύροι πέρασαν σε γειτονικές χώρες ή θέλουν να εγκαταλείψουν την χώρα τους ενώ ο αριθμός αυτός μπορεί να ανέλθει σε 700.000 στα τέλη του τρέχοντος έτους.
Όπως μεταδίδεται από τουρκικά ΜΜΕ – που έχουν κάθε λόγο να τονίζουν το όλο θέμα – η τελευταία έκθεση για τη Συρία που εκδόθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στη Γενεύη, δύο ή τρεις χιλιάδες Σύροι καταφεύγουν την ημέρα στις γειτονικές χώρες ενώ στους 294.000 ανήρθε τους τελευταίους δεκαοχτώ μήνες ο αριθμός των Σύρων που πέρασαν στους γείτονες ή περιμένουν να καταφύγουν στις χώρες αυτές.(ΣΣ στην Τουρκία είναι περίπου 85-88.000).  Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, που είχε προηγουμένως προβλέψει ότι μέχρι τα τέλη του έτους στους 185.000 θα ανέρθει ο αριθμός των Σύρων προσφυγών, ανανεώνει τα στοιχεία αυτά και ανακοινώνει πως ο αριθμός αυτός θα φτάσε στους 700.000 .
Εκείνο που δεν λεει η Εκθεση της Υπατης Αρμοστία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες – και άλλες παρόμοιες εκθέσεις – είναι πως θα γίνει ξαφνικά αυτό το άλμα προσφύγων! Μήπως θα εξαναγκασθούν από επέκταση των συρραξεων; Μήπως εμπλακούν και άλλοι στις μάχες; Μήπως …Μήπως…
Πάντως εμείς οι πολυ ..προνοητικοί Ελληνες ετοιμαζόμαστε από τωρα για την φιλοξενια των πολιτικών προσφύγων. Ετοιμάζουμε στρατόπεδα, συστήματα τροφοδοσίας, κλπ Όχι ότι δεν πρέπει… Αλλά από τι  και ποιος μας έβαλε στην …πρίζα;