Προσοχή! Ο εθνικισμός σκοτώνει – Σκληρές εικόνες από την Ουκρανία

Ο εθνικισμός σκοτώνει. Παντού στον πλανήτη αυτή είναι η κατάληξή του. Τώρα σειρά έχει η Ουκρανία όπου τα εθνικιστικά πάθη οδηγούν στον θάνατο ανθρώπους κατά δεκάδες.

Εικόνες ικανές να σοκάρουν ακόμη και τον πιο έμπειρο πολεμικό ανταποκριτή. Εικόνες απανθρακωμένων ανθρώπων μέσα στο κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό. Εκεί όπου το βράδυ της Παρασκευής Ουκρανοί εθνικιστές έβαλαν φωτιά και έκαψαν ζωντανούς περισσότερους από 30 ανθρώπους. 
Τα επεισόδια στην Οδησσό, στο περιθώριο μιας πορείας υπέρ της ενότητας στην Ουκρανία, κόστισαν τη ζωή σε 42 ανθρώπους σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό της αστυνομίας.

Εκτός από τον πραγματικό πόλεμο, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο πόλεμος της προπαγάνδας με εκατέρωθεν κατηγορίες.

H υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατηγόρησε τη Ρωσία για ανάμειξη στο μακελειό της Οδησσού. Σύμφωνα την SBU, όσα έγιναν «συντονίσθηκαν από ομάδες σαμποτάζ από τη Ρωσία».

«Οι προκλήσεις στην Οδησσό πραγματοποιήθηκαν με μια εξωτερική ανάμειξη και χρηματοδοτήθηκαν από δύο πρώην ανώτερους αξιωματούχους του καθεστώτος του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Οι δύο αυτοί άνδρες «κρύβονται» στη Ρωσία», ανέφερε η SBU σε μια ανακοίνωση.

Μάχες ανάμεσα στα ουκρανικά στρατεύματα και τους ρωσόφωνους αντάρτες κράτησαν όλη τη νύχτα. Το Κίεβο επιχειρεί να ανακαταλάβει την ανατολική Ουκρανία και τις τελευταίες ώρες ο εμφύλιος έχει μπει στη χειρότερη φάση του.

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, στα χειρότερα επεισόδια μετά την εξέγερση κατά του καθεστώτος Γιανουκόβιτς τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μέσω Facebook, ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ, προειδοποίησε τους κατοίκους του Κραματόρσκ να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους!

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες πως ελεύθεροι σκοπευτές του ουκρανικού στρατού έχουν καταλάβει κτίρια και από εκεί πυροβολούν κατά πάντων!