«Ψυχρός πόλεμος» – Ο Ομπάμα ακύρωσε τη συνάντηση με Πούτιν

“Ψυχροπολεμικό” κλίμα μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας. Ο πρόεδρος Ομπάμα ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάτησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα. Η απόφαση όπως μεταδίδει το Fox News “δείχνει την οργή των ΗΠΑ για την υπόθαλψη του Σνόουντεν αλλά και για μια σειρά θεμάτων στα οποία η Ρωσία επιμένει να μην υποχωρεί, όπως η αντιπυραυλική άμυνα και τα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Ο Ομπάμα θα παραστεί στην συνάντηση της Ομάδα των 20 πιο οικονομικά ισχυρών χωρών οικονομικών στην Αγία Πετρούπολη, αλλά ένα κορυφαίο στέλεχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι “ο πρόεδρος δεν έχει σχέδια να πραγματοποιήσει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πούτιν”.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Ben Rhodes, έχει δηλώσει ότι η απόφαση της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα να δώσει στον Snowden προσωρινό άσυλο επιδείνωσε μια ήδη ταραγμένη σχέση.

“Η απόφαση του Ομπάμα να μην προσέλθει στις συνομιλίες με τον Πούτιν είναι πιθανό να εμβαθύνουν την ψυχρότητα στο ήδη παγωμένο κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών”,σημειώνει το Fox News θυμίζοντας ότι οι δυό τους έχουν βρεθεί συχνά “απέναντι”. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό την Συρίας.