Πτώση ελικοπτέρου στην Κωνσταντινούπολη – ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη δημοσίευση:11:10:06
Τελευταία ενημέρωση:13:07:06

Σύμφωνα με την Daily Sabah έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άτομα. Κατά την Hurriyet στο ελικόπτερο επέβαιναν επτά άτομα. Το ελικόπτερο είναι τύπου Sikorsky S-76.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφερουν ότι ένα στέλεχος του τουρκικού ομίλου φαρμακευτικών και οικιακών προϊόντων Eczacibasi και τέσσερις ρώσοι επιβάτες, περιλαμβανομένου και του διευθυντή ρωσικών επιχειρήσεων του ομίλου, επέβαιναν στο ελικόπτερο. 

Συνολικά επτά άνθρωποι επέβαιναν στο ελικόπτερο, περιλαμβανομένων και δύο Τούρκων που ήταν μέλη του πληρώματος, όταν αυτό συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Μπουλέντ Ετζατσίμπασι, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δεν διευκρίνισε ποιοι ήταν οι πέντε άνθρωποι που σκοτώθηκαν και ποιοι επέζησαν.

Οι πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ μιλούν για ένα δυστύχημα στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης στην περιοχή Buyukcekmece.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο έκανε χαμηλή πτήση και έτσι όλα δείχνουν ότι προσέκρουσε σε κτήριο ή άλλο εμπόδιο.Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και ασθενοφόρα.

‘’Ακόμα διερευνώνται οι λεπτομέρειες του δυστυχήματος αλλά μέχρι τώρα υπήρχαν 4 Ρώσοι υπήκοοι στο ελικόπτερο’’ δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ομίλου Eczacibasi  σύμφωνα με το Tass.com. 

Οι επιβαίνοντες ήταν προσκεκλημένοι του Ομίλου όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Βίντεο: Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου

Επισήμως δεν επιβεβαιώνεται ο αριθμός των νεκρών ωστόσο εκφράζονται φόβοι για πολλά θύματα καθώς το ελικόπτερο φαίνεται πως έχει πέσει σε κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερεις Ρώσοι, ένας Τούρκος και 2 πιλότοι.

Oι πρώτες πληροφορίες στο Twitter γράφουν ότι το Sikorsky S-76 προσέκρουσε σε TV Tower( Πύργο Τηλεόρασης) Δείτε τα Tweets