Πυρηνικός τρόμος στην Κορέα – Απειλεί ο παρανοϊκός δικτάτορας Κιμ

Υπάρχουν κάποιοι που αν δεν ήταν επικίνδυνοι θα ήταν απλώς γελοίοι. Δυστυχώς, εσχάτως, οι “ηγέτες” του τύπου πληθαίνουν. Τρανταχτά παραδείγματα αποτελούν ο Ερντογάν και ο Βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο τελευταίος μάλιστα καθίσταται καθημερινά και πιο επικίνδυνος, λόγω πυρηνικών. Έτσι η ανάπτυξη ενός νέου σχεδίου δράσης των βορειοκορεατικών δυνάμεων με στόχο την κατάληψη της Νότιας Κορέας σε επτά ημέρες, μάλλον, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, ειδικά από την στιγμή που προβλέπει ξεκάθαρα τη χρήση ακόμα και πυρηνικών όπλων και “…άλλων, μη συμβατικών μέσων”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο νοτιοκορεατικός Τύπος, το αρχικό σχέδιο δράσης κατά της Νότιας Κορέας καταρτίστηκε τον Αύγουστο του 2012 από τον Κιμ και τους ανωτάτους στρατιωτικούς του. Από τότε υπέστη τρεις αναθεωρήσεις, με τελευταία αυτή του Δεκεμβρίου του 2014. Ο Κιμ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιβλέπει προσωπικά την εφαρμογή στην πράξη των παραμέτρων του σχεδίου, ώστε όλα να είναι έτοιμα, αν χρειαστεί.

Οι Νοτιοκορεάτες είχαν πληροφορίες για επικείμενη επίθεση της Βόρειας Κορέας εναντίον τους, στα τέλη του 2014. Η επίθεση, βέβαια, δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά οι νοτιοκορεατικές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας είναι εντελώς απρόβλεπτος. Η Βόρεια Κορέα διαθέτει πυρηνικά όπλα, γεγονός που προβληματίζει ιδιαιτέρως τη Νότια Κορέα, καθώς πιθανή χρήση τους θα προκαλούσε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα μεταξύ του αμάχου πληθυσμού.

Ωστόσο η πρόβλεψη των Βορειοκορεατών ότι μπορούν να καταλάβουν τη Νότια Κορέα εντός επτά ημερών είναι μάλλον ουτοπική, καθώς οι ΗΠΑ, σε περίπτωση επίθεσης, θα επέμβουν αμέσως, με κάθε δυνατό μέσο. Βάσει του βορειοκορεατικού σχεδίου η επίθεση θα ξεκινήσει με μαζικά πλήγματα με πυρηνικά όπλα και κατόπιν θα συνεχιστεί με εμπλοκή των συμβατικών δυνάμεων της χώρας.

Η Βόρεια Κορέα, εντός του 2014, πραγματοποίησε 108 πυραυλικές δοκιμές. Το 2013 είχε πραγματοποιήσει την τελευταία της πυρηνική δοκιμή.

Πηγή: Sputnik
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert