OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η απελεθέρωση του Χαλεπίου ήταν πολύ σημαντικό βήμα

23/12/2016 - 14:11
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η πλήρης ανάκτηση από τον συριακό στρατό του ελέγχου της πόλης Χαλέπι ήταν «ένα πολύ σημαντικό βήμα» για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στη Συρία.
«Η απελευθέρωση του Χαλεπίου από ριζοσπαστικά στοιχεία είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πλήρη ομαλοποίηση (της κατάστασης) στη Συρία και, ελπίζω, για το σύνολο της περιοχής», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, στη διάρκεια μιας συνάντησης με τον ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.

«Και αυτή η επιχείρηση (της ανακατάληψης του Χαλεπίου) έχει τελειώσει, κυρίως στην τελική φάση της και για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, με τη συμμετοχή και την άμεση, για να μην πούμε αποφασιστική, συμβολή των στρατιωτών μας», πρόσθεσε.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να σταματήσουν οι μάχες σε όλη τη συριακή επικράτεια. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι που επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε», συνέχισε ο ρώσος πρόεδρος.

Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι ανέκτησε τον πλήρη έλεγχο του Χαλεπίου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη νίκη της απέναντι στους αντάρτες από την έναρξη του πολέμου το 2011, που κατέστη δυνατή χάρη στη στρατιωτική υποστήριξη των συμμάχων της, της Ρωσίας και του Ιράν.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά το τέλος μιας επιχείρησης απομάκρυνσης δεκάδων χιλιάδων αμάχων και ανταρτών, που οδηγήθηκαν σε περιοχές υπό τον έλεγχο των ανταρτών εκτός της μητρόπολης.

«Επτά ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχουν δημιουργηθεί, μέσω των οποίων απομακρύνθηκαν σχεδόν 110.000 άνθρωποι και 9.000 μαχητές κατέθεσαν τα όπλα. Ένα μεγάλος αριθμός αμνηστεύθηκε», δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των αμάχων και των ανταρτών στις οποίες ενεπλάκησαν ρωσικές δυνάμεις.

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας είπε ότι η απομάκρυνση των μαχητών των ανταρτών από το Χαλέπι έχει ολοκληρωθεί, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία.

«Κατά τη γνώμη μου είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας για πλήρη εκεχειρία σε όλο το έδαφος της Συρίας», είπε ο Σόιγκου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η «πειρατεία» στο Δημοκρατικό Κόμμα αποκάλυψε την αλήθεια

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου ότι η ηλεκτρονική πειρατεία στους λογαριασμούς του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ αποκάλυψε «την αλήθεια», δηλαδή «την χειραγώγηση της κοινής γνώμης» εκ μέρους των υποστηρικτών της Χίλαρι Κλίντον.

Τη στιγμή που οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών κατηγορούν τη Ρωσία για την διαρροή των εγγράφων που έδειχνανέναν κομματικό μηχανισμό που ευνοούσε την υποψήφια για το χρίσμα Χίλαρι Κλίντον έναντι του αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς, ο Πούτιν δήλωσε ότι είναι «εύκολο να ορίσει κανείς μία χώρα ως υπεύθυνη για τις υποκλοπές».

«Ποιος ξέρει ποιοι είναι οι πειρατές; Μήπως βρίσκονταν σε άλλη χώρα και όχι στη Ρωσία; Μήπως το έκαναν αυτό από τον καναπέ τους;», αναρωτήθηκε.

«Το σημαντικότερο είναι η ουσία των πληροφοριών. Και την καλύτερη απόδειξη ότι οι χάκερς αποκάλυψαν αληθινές πληροφορίες, το γεγονός ότι αφού οι πειρατές απέδειξαν ότι υπήρξε χειραγώγηση της κοινής γνώμης από ένα υποψήφιο απέναντι σε άλλον, η επικεφαλής της επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος παραιτήθηκε», πρόσθεσε.

«Αυτό σημαίνει ότι παραδέχθηκε ότι οι χάκερς έδειξαν την αλήθεια. Και αντί να ζητήσει συγγνώμη ενώπιον των ψηφοφόρων, άρχισαν να τσιρίζουν για τους αυτουργούς αυτών των επιθέσεων, αλλά αυτό είναι το σημαντικό;», συνέχισε.

«Το στρατόπεδο των ηττημένων ψάχνει πάντα εξωτερικούς υπεύθυνους, θα έκαναν καλύτερα να ψάχνουν στη δική τους πλευρά», είπε.

Στα μέσα του Δεκεμβρίου, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την εκστρατεία ηλεκτρονικής πειρατείας που επηρέασε την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας στις ΗΠΑ, η οποία ανέδειξε νικητή τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Πούτιν απέφυγε να αναφερθεί στο περιεχόμενο των ιδιωτικών του συνομιλιών με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Tags: ΠΟΥΤΙΝΣΥΡΙΑΧΑΛΕΠΙ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Ιράν: «Μπορεί να χρειαστεί να τους ξαναχτυπήσουμε – Θα ξέρουμε πολύ σύντομα»

19/05/2026 - 17:58
Γαλλία - αμυντικές δαπάνες
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Περαιτέρω αύξηση των αμυντικών δαπανών και νέα διοικητικά μέτρα εγκρίνει η Εθνοσυνέλευση

19/05/2026 - 17:49
Συρία
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Δαμασκό

19/05/2026 - 16:58

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ για Ιράν: «Μπορεί να χρειαστεί να τους ξαναχτυπήσουμε – Θα ξέρουμε πολύ σύντομα»

Γαλλία: Περαιτέρω αύξηση των αμυντικών δαπανών και νέα διοικητικά μέτρα εγκρίνει η Εθνοσυνέλευση

Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την Γενοκτονία των Ποντίων: «Η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα»

Συρία: Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Δαμασκό

Reuters: Ρώσοι στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν στα drones στην Κίνα και επέστρεψαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία

NATO: Ρουμανικό F-16 κατέρριψε drone πάνω από την Εσθονία «με έναν μόνο πύραυλο»

Ιράν: Αναφορές για ισχυρές εκρήξεις στο νησί Κεσμ

Joint Strike Missile: Τα F-35 του Βελγίου θα εξοπλιστούν με τα προηγμένα βλήματα cruise

Top News

Ώρες ανησυχίας δίχως επίσημη ενημέρωση για την έντονη μυρωδιά στα Νότια Προάστια - Ανάστατος ο κόσμος στις γειτονιές

Η στιγμή που ο Akylas χορεύει ξέφρενα ένα από τα νέα του τραγούδια στο Instagram

Mango: Ποια είναι η αυτοκρατορία του Ίσακ Άντιτς που βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα»

Νίκος Μουρατίδης: Η Eurovision είναι κάθε χρόνο και χειρότερη, η εμφάνιση του Akyla ήταν υπερφορτωμένη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert