Πούτιν: «Η Ρωσία δεν επιθυμεί μια νέα κούρσα εξοπλισμών»

 Η Ρωσία δεν επιθυμεί μια νέα κούρσα εξοπλισμών και επιδιώκει μόνο να διατηρήσει την ισορροπία δυνάμεων, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη Τύπου του.

«Γενικά, αυτό είναι απλώς ένα στοιχείο της διατήρησης της ισότητας και του περιορισμού δημιουργίας χασμάτων στη στρατηγική ισορροπία των δυνάμεων.» δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «πρέπει να διατηρήσουμε την ισοτιμία και τίποτα περισσότερο από αυτό».

Μιλώντας για τις νέες προόδους στα ρωσικά συστήματα πυραυλικής άμυνας, ανέφερε ότι «δεν αναζητούμε πλεονεκτήματα αλλά θέλουμε απλά να διατηρούμε την ισορροπία δυνάμεων και να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας».

Κατασκοπεία

Αναφερόμενος στις υποθέσεις κατασκοπείας ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι οι κατηγορίες των δυτικών χωρών κατά της Ρωσίας για κατασκοπεία, κυρίως στην υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στην Βρετανία, αποτελούν «προσχήματα» για «να φρενάρουν την ανάπτυξη» της χώρας του.

«Εάν δεν υπήρχε ο Σκριπάλ, θα είχαν φαντασθεί κάτι άλλο. Ο στόχος είναι απλός: να φρενάρουν την ανάπτυξη της Ρωσίας που θεωρείται ως εν δυνάμει ανταγωνιστής»…, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.

Με πληροφορίες από TASS και ΑΠΕ-ΜΠΕ