Πούτιν: Η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει ακόμα τις δεσμεύσεις της στο Ιντλίμπ»

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε την Πέμπτη την Τουρκία για τις προσπάθειές της στη βορειοδυτική επαρχία Idlib της Συρίας.

Μιλώντας στο Διεθνές Όμιλο Valdai στην παραθαλάσσια πόλη Σότσι, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα βλέπει το έργο που κάνει η Τουρκία στην περιοχή. «Θέλω να ευχαριστήσω τους Τούρκους εταίρους μας, βλέπουμε ότι εργάζονται, εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Δημιουργείται η αποστρατικοποιημένη ζώνη», ανέφερε.

Ο Πούτιν δήλωσε: «Δεν αποσύρθηκαν όλα τα βαριά όπλα, δεν έχουν εγκαταλείψει όλοι οι μαχητές την περιοχή, αλλά οι Τούρκοι εταίροι κάνουν τα πάντα για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι η τουρκική πλευρά πλήρωνε βαρύ τίμημα καθώς ένα στρατιωτικό νοσοκομείο αναπτύχθηκε στην περιοχή – πράγμα που σήμαινε απώλειες και τραυματισμούς.

Είπε επίσης ότι οι Τούρκοι εταίροι «έδρασαν σκληρά» στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών ομάδων.

Ο Πούτιν είπε ότι η κατάσταση στη Συρία εξακολουθεί να είναι δύσκολη, ιδιαίτερα στα ανατολικά του Ευφράτη, όπου οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι πολίτες ήταν μεταξύ 700 ανθρώπων που δολοφονήθηκαν από το ISIS.

Υπογραμμίζοντας ότι οι τρομοκράτες ανακοίνωσαν ότι θα πυροβολούν 10 άτομα κάθε μέρα την Τετάρτη, ο Πούτιν δήλωσε ότι αναρωτήθηκε γιατί οι ΗΠΑ και η ΕΕ έμειναν σιωπηλοί για το θέμα.

Πηγή: Anadolu