«Πούτιν σπίκινγκ» – Ατάκες του Ρώσου Προέδρου με αφορμή τα 61α γενέθλιά του

Τη Δευτέρα είχε τα γενέθλια του ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έκλεισε τα 61. Οι δημοσιογράφοι ξεχώρισαν κάποιες ενδιαφέρουσες φράσεις του προέδρου κατά το φετινό έτος.

-Για τη δράση των ακτιβιστριών FEMEN, τον Απρίλιο του 2013: «Όσον αφορά τις κοπέλες, έχω να πω ότι σήμερα το πρωί δεν έχω προλάβει ακόμη να πάρω πρωινό. Αν μου έλεγαν να διαλέξω σαλάμι, μπέικον ή από την άλλη, τα θέλγητρα που αυτές παρουσιάζουν, απαντώ ότι το πρώτο θα με χαροποιούσε ενώ το δεύτερο όχι και τόσο».

-Για τον αποκλεισμό της πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, στη σχολή «Σάμπο-70» τον Μάρτιο του 2013: «Είναι αδικαιολόγητη η αφαίρεση από το Ολυμπιακό πρόγραμμα παραδοσιακών αθλημάτων, που ήταν εκ των βασικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας, από τα οποία είχε ξεκινήσει το Ολυμπιακό κίνημα».

-Για το Διαδίκτυο, στο Νίζνι Ταγκίλ στις 28 Απριλίου 2013: «Το Ίντερνετ είναι σαν τις φράσεις που γράφονται πάνω σε φράχτη. Δεν διαβάζετε όλα όσα είναι γραμμένα πάνω σε έναν φράχτη, ούτε καν ξεκινάτε να τα διαβάζετε πολλές φορές».

-Για το διαζύγιό του, στο διάλειμμα παράστασης μπαλέτου στις 7 Ιουνίου 2013: «Όλη μου η δραστηριότητα, όλη η δουλειά μου συνδέεται με τη δημοσιότητα, με την απόλυτη δημοσιότητα. Υπάρχουν όμως άνθρωποι, οι οποίοι είναι εντελώς ασύμβατοι με αυτό. Η Λιουντμίλα Αλεξάντροβνα στάθηκε στις επάλξεις οκτώ, εννέα χρόνια. Επομένως, είναι μια απόφαση που πάρθηκε από κοινού».

-Για τον πρώην υπάλληλο της CIA Έντουαρντ Σνόουντεν, σε συνέντευξη στο «Πρώτο κανάλι» και στο πρακτορείο Assoсiated Press, στις 4 Σεπτεμβρίου 2013: «Μερικές φορές έχω σκεφτεί ότι είναι περίεργος τύπος. Ένας νέος άνθρωπος, 30 και κάτι. Τι ακριβώς σκέφτεται, δεν μπορώ να ξέρω. Πως σκοπεύει να κτίσει τη ζωή του στο μέλλον;».

-Για τον δήμαρχο της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, στην ορκωμοσία του στις 12 Σεπτεμβρίου 2013: «Δεν είναι ο Ροβεσπιέρος, δεν του αρέσει και δεν μπορεί να μιλά από το βήμα».

-Για την ομοφυλοφιλία και για τις γυναίκες του πρώην ηγέτη της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη συνεδρίαση του πολιτικού συλλόγου «Βαλντάι»: «Τον Μπερλουσκόνι τον δικάζουν για το γεγονός ότι στη ζωή του υπάρχουν γυναίκες. Αν ήταν ομοφυλόφιλος, δεν θα τον ενοχλούσαν καθόλου».  

ΠΗΓΗ: Η Ρωσία Τώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς καλεί Πούτιν

Ρωσικό καταδρομικό στέλνει στη Μεσόγειο ο Πούτιν

Ο Πούτιν είναι ταύρος – Το είπε και ο γιατρός του