«Πυρ και μανία» η Χεζμπόλαχ στο Ιράκ – Δηλώνει έτοιμη για στρατιωτική δράση κατά των Αμερικανών

Την περασμένη Κυριακή από το Ιράκ, η «ταξιαρχία του Θεού», περισσότερο γνωστή ως Χεζμπόλαχ, ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος ασφαλείας της Χεζμπόλαχ στο Ιράκ, Αμπού Αλί Αλ-Ασκαρί, δήλωσε σε έντονο ύφος πως: ας γνωστοποιήσουμε στους Αμερικανούς, ότι η απόφαση μας να τους διώξουμε έξω από το Ιράκ, είναι μη αναστρέψιμη, αδιαίρετη, και ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να τους σώσει και να τους προστατέψει.

Επιπλέον, ο υπεύθυνος ασφαλείας της Χεζμπολάχ στο Ιράκ, δήλωσε πως η αντίσταση θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα σε πλήρη ετοιμότητα, και με την υποστήριξη του Ιρακινού λαού, ο οποίος θέλει τους «δολοφόνους» (εννοεί τους Αμερικανούς) έξω από το Ιράκ.

Τέλος, ο Αμπού Αλί Αλ-Ασκαρί, είπε πως οι Αμερικανοί «τη μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν είναι η γλώσσα της δύναμής, και είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να τους μιλήσουμε σε αυτή τη γλώσσα».

Όλα αυτά την ώρα που από της 5 Ιανουαρίου – δηλαδή μετά τη δολοφονία Σουλειμανί – το Ιρακινό κοινοβούλιο πέρασε ψήφισμα για την άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το έδαφος του Ιράκ.

Πηγή: ΑΜΝ