«Πυρά» Άσαντ: Οι ΗΠΑ κλέβουν πετρέλαιο από τη Συρία για λογαριασμό της Τουρκίας

Σφοδρές κατηγορίες εξαπέλυσε σήμερα ο Άσαντ, ο οποίος κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Συρία, λέγοντας πως όλα γίνονται για το πετρέλαιο της περιοχής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετές χιλιάδες αμερικανικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένου προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες, έχουν επί του παρόντος καταλάβει τεράστιες περιοχές στη Συρία με πετρελαϊκό ενδιαφέρον, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Η Αμερική ανέλαβε τον ρόλο που είχε το Daesh, όπως εκείνοι έτσι και αυτοί τώρα, κλέβουν πετρέλαιο από τη γη μας και το πουλάνε στην Τουρκία», τόνισε μεταξύ άλλων.

Σημείωσε επίσης ότι η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί τους τρομοκράτες «ως πρόσχημα για να μην φύγουν τα στρατεύματα της από τη Συρία». «Οι ΗΠΑ βασίζονται ιδιαίτερα σε ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες παρόμοιες με τη Blackwater σε αυτόν τον πόλεμο. Έτσι ακόμη κι εάν έχουν αρκετές εκατοντάδες Αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία, εξακολουθούν να έχουν αρκετές χιλιάδες – ίσως ακόμη και δεκάδες χιλιάδες πολίτες που εργάζονται για αυτές τις PMCs και μάχονται στη Συρία. Ως εκ τούτου, ο ακριβής αριθμός είναι δύσκολο να καθοριστεί, αλλά είναι σίγουρα αρκετές χιλιάδες άνθρωποι»

Προς το παρόν, ούτε οι τουρκικές αρχές ούτε οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν σχολιάσει τη δήλωσή του.

Πηγή: Farsnews