Πυραύλους μεσαίας εμβέλειας ζητάει ο Ορμπάν από τον Τραμπ

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι συζήτησε την αγορά πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ζήτησε από τον Τραμπ να βοηθήσει σώστε να προχωρήσει η εξαγωγή φυσικού αερίου στο ρουμανικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, η οποία θα γίνει με τη συμμετοχή των ΗΠΑ προκειμένου να παρασχεθεί μια εναλλακτική λύση στο ρωσικό φυσικό αέριο.

Οι Τραμπ και Ορμπάν συναντήθηκαν στις 13 Μαΐου στην Ουάσινγκτον. Μετά από τις συνομιλίες στο Λευκό Οίκο, δήλωσαν ότι επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους στο ΝΑΤΟ και τους δημοκρατικούς θεσμούς διακυβέρνησης ». Η κοινή δήλωση ανέφερε επίσης ότι οι ηγέτες των δύο χωρών συζήτησαν πώς να αυξήσουν την επαγρύπνηση όσον αφορά την ανεξέλεγκτη παγκόσμια μετανάστευση και να εξαλείψουν τις αθέμιτες εμπορικές και επενδυτικές πρακτικές της Κίνας.

Η συνάντησή τους και η συμφωνία τους σε μια σειρά από θέματα δείχνουν ότι ο Ορμπάν παρόλο που φλερτάρει έντονα με τη Ρωσία, που είναι παραδοσιακός «εχθρός» της Ουγγαρίας, μπορεί να βρει κοινά σημεία και με τον Τραμπ καθώς πρεσβεύει τις ιδέες που θέλει να εφαρμόσει και ο ίδιος στη χώρα του.

Πηγή: News.am