RAF: Οι πρώτοι δέκα Ουκρανοί πιλότοι ολοκλήρωσαν την βασική τους εκπαίδευση στα δυτικά μαχητικά

Οι πρώτοι 10 Ουκρανοί πιλότοι ολοκλήρωσαν την βασική εκπαίδευσή τους υπό την καθοδήγηση της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), όπως ανακοίνωσε το βρετανανικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ουκρανία αναμένεται να παραλάβει τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-16 αυτό το καλοκαίρι. Η Δανία , η Ολλανδία , η Νορβηγία και το Βέλγιο υποσχέθηκαν να παραδώσουν δεκάδες από τα αμερικανικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς τους για να ενισχύσουν την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας.

Αρκετές χώρες έχουν επίσης διαθέσει ορισμένα από τα αεροσκάφη F-16 για εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων. Υπενθυμίζεται πως, και η Ελλάδα συμμετέχει στην εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων, όπως έχει αποκαλύψει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τν ανακοίνωση του βρετανικού ΥΠΑΜ, η πρώτη ομάδα έχει ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση και θα προχωρήσει στην προηγμένη πτητική εκπαίδευση που παρέχεται από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία πριν μάθει να πετά με μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης για Ουκρανούς πιλότους περιλάμβανε γενικό χειρισμό αεροσκαφών, πτήσεις με τα όργανα του αεροσκάφους, πλοήγηση χαμηλού επιπέδου και πτήσεις προηγμένων σχηματισμών από έμπειρους εκπαιδευτές της RAF.

Οι πιλότοι παρακολούθησαν την εκπαίδευση στην αγγλική γλώσσα για να «ενισχύσουν τη διαλειτουργικότητα με τις αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ».

Πηγή / Φωτογραφία RAF