Raptor: Ρωσικό περιπολικό σκάφος χτυπήθηκε από ουκρανικό TB2 Bayraktar [pics]

Νέες φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα το Σββατοκύριακο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα ρωσικό περιπολικό σκάφος κατηγορίας Raptor, το P-342 Yunarmeeets Baltiki, που φέρεται να έχει υποστεί ζημιές μετά από επίθεση από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού στην Οδησσό, Σεργκέι Μπράτσουκ, ισχυρίστηκε ότι το περιπολικό σκάφος της κατηγορίας Raptor υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια των μαχών κοντά στο Φιδονήσι τον Μάιο.

Ο Μπράτσουκ πρόσθεσε ότι το κατεστραμμένο ρωσικό σκάφος P-342 «Yunarmeets Baltika» επέστρεψε στο ναυπηγείο στη Σεβαστούπολη για επισκευή.

Τα περιπολικά σκάφη τύπου «03160 Raptor» ανήκουν στα πλοία 4ης τάξης του ρωσικού ναυτικού.

Το περιπολικό σκάφος της κλάσης Raptor χτυπήθηκε από ένα ουκρανικό Bayraktar TB2 και τυλίχτηκε στις φλόγες, καθώς προσπαθούσε να παραδώσει προμήθειες στα στρατεύματα που στάθμευαν στο ουκρανικό νησί.

Πρόσφατα οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από το «Snake Island» της Ουκρανίας, ένα πολύ αμφισβητούμενο κομμάτι γης στη Μαύρη Θάλασσα που κατέλαβαν λίγο μετά την έναρξη του πολέμου – παρουσιάζοντας μια μικρή αλλά στρατηγική νίκη για την Ουκρανία.

Πηγή: Defence Blog / Φωτογραφία Twitter