«Ρελάνς» Ισραήλ: Θα αποσυρθούμε από τον Λίβανο μόνον αν αφοπλιστεί η Χεζμπολάχ

«Ρελάνς» Ισραήλ: Θα αποσυρθούμε από τον Λίβανο μόνον αν αφοπλιστεί η Χεζμπολάχ Πηγή: IDF / X

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα 25.6.2026 ότι το Ισραήλ δεν θα αποσύρει τις ένοπλες δυνάμεις του από τον νότιο Λίβανο μέχρι να αφοπλιστεί η εξτρεμιστική φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ, την ώρα που Ισραήλ και Λίβανος έχουν έναν νέο γύρο συνομιλιών στην Ουάσινγκτον.

«Δεν θα αποσύρουμε τις δυνάμεις μας από τον νότιο Λίβανο όσο η Χεζμπολάχ παραμένει απειλή, δεν είναι αφοπλισμένη και αποστρατιωτικοποιημένη», δήλωσε ο Νταβίντ Μένσερ, εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, σε συνέντευξη Τύπου.

Η δήλωση αποτελεί απάντηση – εκτός των άλλων – και στην επικεφαλής της δύναμης Quds των Φρουρών της Επανάστασης, Εσμαέλ Καάνι, που δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως το Ισραήλ πρέπει να αποσυρθεί ολοκληρωτικά από τον Λίβανο γιατί σε διαφορετική περίπτωση «θα αναγκαστεί να τραπεί σε φυγή».

(Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ