Reuters: Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο, αλλά οι πληγές μένουν

Στις «πληγές» που εξακολουθούν να κρατούν δέσμια της κρίσης την Ελλάδα αναφέρεται το Reuters σε δημοσίευμά του.

Onalert Newsroom
Reuters: Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο, αλλά οι πληγές μένουν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην επικείμενη έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, στις 20 Αυγούστου, αναφέρεται δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, κάνοντας λόγο για δύσκολες προκλήσεις που εξακολουθούν να προβληματίζουν τη χώρα.

«Η Ελλάδα εξέρχεται του τελευταίου προγράμματος διάσωσης στις 20 Αυγούστου και ελπίζει ότι μπορεί να χρηματοδοτηθεί ξανά από τις διεθνείς αγορές, μετά από τη σχεδόν εννέα ετών κρίση χρέους που συρρίκνωσε την οικονομία κατά 1/4 και ανάγκασε τη χώρα να εφαρμόσει επίπονα μέτρα λιτότητας», σημειώνει το Reuters, συμπληρώνοντας: «Η κρίση έχει αποδειχθεί βαθιά τραυματική για τους Έλληνες που με ενθουσιασμό αντήλλαξαν τις δραχμές για το ευρώ το 2001».

Από το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στις αρχές του 2010, τέσσερις κυβερνήσεις πολέμησαν για να αποφύγουν τη χρεοκοπία, βασιζόμενες στα μεγαλύτερα προγράμματα διάσωσης στην ιστορία της οικονομίας, ήτοι δάνεια υψηλότερα των 260 δισ. ευρώ, όπως σχολιάζει το Reuters, τονίζοντας ότι καθώς η Αθήνα στρέφεται προς την επιστροφή στην κανονικότητα, οι πληγές παραμένουν: Οι τράπεζες βρίσκονται επιβαρυμένες με έναν τεράστιο αριθμό κόκκινων δανείων και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας εξακολουθεί να είναι το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, φτάνοντας το 180% του ΑΕΠ.

«Μια ηλιαχτίδα διαφαίνεται μέσα από τα σύννεφα», σχολιάζει το δημοσίευμα: Η οικονομία έχει αρχίσει να αναπτύσσεται, ο τουρισμός ανθίζει και η ανεργία υποχωρεί αργά.

Πηγή: Sputnik

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Λι Τζε Μιονγκ επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών
ΤΟΥΡΚΙΑ

Νότια Κορέα και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία τους σε πυρηνική ενέργεια και αμυντική βιομηχανία

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την υπογραφή πρωτοκόλλου για την ενεργή υποστήριξη της συμμετοχής νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων σε τουρκικά πυρηνικά έργα

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στο αυτί του Ταγίπ Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ανησυχίες για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις στα εξοπλιστικά προγράμματα

Σύμφωνα με έκθεση του τουρκικού Ινστιτούτου Κοινωνικών Μελετών, η ενίσχυση των Δημοκρατικών θα δυσκόλευε την υλοποίηση δεσμεύσεων του Τραμπ σχετικά με τα F-35

Ο πύργος του Κρεμλίνου στη Μόσχα
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Επιβεβαιώνει τις τριμερείς συνομιλίες με Ουκρανία και ΗΠΑ στο Αμπού Ντάμπι

Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις που θα εστιάσουν σε ζητήματα μεταπολεμικής ασφάλειας ορίστηκε ο σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν Βλαντίμιρ Μεντίσκι