Ρωσία: «1 νεκρός και 27 αγνοούμενοι από το ναυάγιο του καταδρομικού Moskva»

Ένας ναύτης έχασε τη ζωή του και άλλοι 27 αγνοούνται, μετά τη βύθιση την περασμένη εβδομάδα του καταδρομικού Moskva, έγινε γνωστό από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο παραδέχεται για πρώτη φορά απώλειες σε αυτό το ναυάγιο.

«Ένας στρατιωτικός σκοτώθηκε και άλλα 27 μέλη του πληρώματος αγνοούνται», ανακοίνωσε το υπουργείο, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και AFP, που επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε επίσης πως 396 άνθρωποι που βρίσκονταν στο πλοίο διασώθηκαν.

Η Μόσχα λέει πως το Moskva, η ναυαρχίδα του στόλου της στη Μαύρη Θάλασσα, βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα, αφότου ξέσπασε πυρκαγιά προκαλώντας έκρηξη πυρομαχικών. Η Ουκρανία λέει ότι έπληξε το πλοίο με πύραυλο.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι ο κυβερνήτης του καταδρομικού Moskva πέθανε στην καταστροφή του πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα. Οι ΗΠΑ από την άλλη θεωρούν πως είναι πολύ δύσκολο να υπάρχουν άλλοι επιζώντες.

Ο Ρώσος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Νικολάι Γεβμένοφ συναντήθηκε με μέλη του πληρώματος του βυθισμένου καταδρομικού Moskva και δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να υπηρετούν σε άλλα ρωσικά πολεμικά πλοία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο διάρκειας 26 δευτερολέπτων που δείχνει τον ναύαρχο Νικολάι Γεβμένοφ και δύο ακόμη αξιωματικούς να επιθεωρούν 100 περίπου παρατεταγμένους ναύτες. Το υπουργείο Αμυνας δεν διευκρινίζει πότε πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, ούτε ποια είναι η τύχη του υπόλοιπου πληρώματος, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάνω από 600 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου