Ρωσία: Αιφνιδιαστική αλλαγή των ασκήσεων του στόλου στα ανοιχτά της Βρετανίας!

Η Ρωσία άλλαξε αιφνιδιαστικά την περιοχή των στρατιωτικών ασκήσεων στα ανοικτά των ακτών της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ που έστειλαν τα πολεμικά τους πλοία στην περιοχή των ρωσικών στρατιωτικών ασκήσεων στα ανοικτά των ακτών της Ιρλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας έλαβαν μια απροσδόκητη ειδοποίηση ότι η Ρωσία αποφάσισε να αλλάξει την περιοχή των ελιγμών.

Σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία στην Ιρλανδία, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν θέλει να κλιμακώσει την κατάσταση με τους Ιρλανδούς ψαράδες και ως εκ τούτου απλώς θα αλλάξει την περιοχή όπου θα διεξαχθούν οι ασκήσεις.

Ωστόσο όπως μεταδίδει το ρωσικό avia.pro, αυτή η αλλαγή θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει επίτηδες για να προκαλέσει προβλήματα στις δυτικές χώρες.

Άγνωστο παραμένει πού ακριβώς θα βρίσκεται η νέα περιοχή για τη διεξαγωγή ασκήσεων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, ωστόσο πιθανότατα θα μετακινηθεί εντός του προκαθορισμένου πεδίου, αφού σήμερα ρωσικά πολεμικά πλοία θα πρέπει να επεξεργαστούν τις ενέργειές τους σε αυτή την περιοχή του πλανήτη.

Πάντα κατά το avia.pro, παρά τις δηλώσεις από τη Δύση ότι η Ρωσία φέρεται να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις για να επεξεργαστεί ένα χτύπημα κατά των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από τα μετόπισθεν ή να καταστρέψει υποβρύχια καλώδια επικοινωνίας που βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή, η Μόσχα κάνει λόγο μόνο για τη διεξαγωγή μικρών ελιγμών, που στην ουσία είναι η απάντηση της Ρωσίας σε παρόμοιες ενέργειες του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Πηγή: avia.pro