Ρωσία: Ακύρωσε την αεροπορική έκθεση MAKS «λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια»

Η Ρωσία ακύρωσε τη διεθνή αεροπορική της έκθεση MAKS, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην τακτική ενημέρωσή του, το υπουργείο υποστηρίζει ότι οι πρόσφατες επιθέσεις με drone εντός της Ρωσίας συνέβαλαν στην απόφαση ακύρωσης. Οι διοργανωτές, επίσης, «φοβόντουσαν» πως αν παρευρεθούν λιγότερες διεθνείς αντιπροσωπείες θα έκανε «ζημιά» στη φήμη τους.

Το MAKS Air Show, το οποίο πραγματοποιείται κοντά στη Μόσχα κάθε δύο χρόνια, είναι η «ναυαρχίδα» της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, που επιδεικνύει τον πολιτικό και στρατιωτικό αεροδιαστημικό τομέα της και έχει γίνει «κλειδί» για την εξασφάλιση εξαγωγών.

Ο πόλεμος και οι διεθνείς κυρώσεις έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη πολιτική αεροπορία και αεροδιαστημική βιομηχανία στη Ρωσία, ενώ άριστα εκπαιδευμένοι ειδικοί ενθαρρύνονται να υπηρετήσουν ως πεζοί στην πολιτοφυλακή της διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, σύμφωνα με την ενημέρωση του βρετανικού ΥΠΑΜ.

Ο αρχηγός των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας είναι ο Σεργκέι Σουροβίκιν, ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών», ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί μετά την ανταρσία της Wagner, ενώ κυκλοφορούν φήμες ότι συνελήφθη επειδή συμπαρατάχθηκε με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Φωτογραφία αρχείου Reuters