Ρωσία: Ανακοίνωσε ναυτικές ασκήσεις για δύο μήνες στον «Παγκόσμιο Ωκεανό»

Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει με το Πολεμικό της Ναυτικό σειρά στρατιωτικών ασκήσεων αυτόν και τον επόμενο μήνα στην Μεσόγειο, της Θάλασσα του Οχότσκ, στον βορειοανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό και στον Ειρηνικό Ωκεανό, μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων RIA και Interfax.

Στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν περισσότερα από 140 πλοία μάχης και ανεφοδιασμού, περισσότερα από 60 αεροσκάφη, 1.000 στρατιωτικοί εξοπλισμοί και 10.000 στρατεύματα. «Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε σημεία του Παγκόσμιου Ωκεανού, που είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της Ρωσίας», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Ρωσικό υποβρύχιο πραγματοποίησε δοκιμαστική βολή πυραύλου Cruise Kalibr κατά χερσαίου στόχου στην Θάλασσα της Ιαπωνίας, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου. Επίσης, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι στις 18-22 Ιανουαρίου 2022 η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν θα πραγματοποιήσουν κοινή ναυτική άσκηση CHIRU-2Q22 στον Κόλπο του Ομάν.

Οι ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις παρακολουθούνται στενά, καθώς η συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία, σε συνδυασμό με την απειλητική ρωσική ρητορική έχουν ανησυχήσει την Δύση. Η Ρωσία αρνείται ότι έχει την πρόθεση να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / TASS | Φωτογραφία αρχείου Reuters