Ρωσία: Απαντά το Κρεμλίνο στη χθεσινή αμερικανική πυραυλική δοκιμή Tomahawk

Η δοκιμή πυραύλων Tomahawk από τον Αμερικανικό Στρατό υποδεικνύει την στρατηγική του Πενταγώνου για την κατάρρευση της INF, οι ΗΠΑ δεν ήθελα την συμφωνία σύμφωνα με τη Ρωσία

Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε τη Δευτέρα ότι στις 18 Αυγούστου οι ΗΠΑ «διενήργησαν δοκιμή πτήσης ενός συμβατικά διαμορφωμένου βλήματος κρουαζιέρας Tomahawk, το οποίο εκτοξεύθηκε από το νησί San Nicolas της Καλιφόρνια», με την Ρωσία να μην αφήνει την συγκεκριμένη ενέργεια ασχολίαστη.

Η δοκιμή του πυραύλου Tomahawk που πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνει την προγραμματισμένη στρατηγική της Ουάσιγκτον για να καταστεί δυνατή η κατάρρευση της Συνθήκης INF, η οποία έθετε όρους στις εκτοξεύσεις πυραύλων μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όσον αφορά τη δοκιμή του πυραύλου Tomahawk των Ηνωμένων Πολιτειών, οι ειδήσεις ήρθαν ενώ ο Πρόεδρος Πούτιν και ο Πρόεδρος Μακρόν διεξήγαγαν χθες συνομιλίες. Ο Πούτιν το σχολίασε λέγοντας ότι τέτοιες δοκιμές αποδεικνύουν ότι από την αρχή οι Αμερικανοί ήταν αποφασισμένοι να εκτροχιάσουν τη Συνθήκη INF και προετοιμάζονταν για αυτό «, επεσήμανε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι «αρκετές εβδομάδες και ακόμη μήνες δεν επαρκούν για να προετοιμαστούν για μια τέτοια δοκιμή, οι Αμερικανοί σχεδίαζαν τη συγκεκριμένη εκτόξευση ενω η συμφωνία ήταν στο τραπέζι». Σύμφωνα με τον ίδιο, για άλλη μια φορά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και όχι η Ρωσία γυρνάει την πλάτη στην παγκόσμια ειρήνη.

Πηγή: TASS