Ρωσία – αποκάλυψη: Ξεχάστε την «αποναζιστικοποίηση» – Αυτός είναι ο στόχος της εισβολής στην Ουκρανία

Η Ρωσία σχεδιάζει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς και της νότιας Ουκρανίας στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της «στρατιωτικής επιχείρησης».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υποδιοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο μεταξύ της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014, και του Ντονμπάς.

Σύμφωνα πάντα με το Interfax, ο ίδιος υποδιοικητής φέρεται να πρόσθεσε:

«Ο έλεγχος του ρωσικού στρατού στα νότια της Ουκρανίας θα δώσει επίσης την ευκαιρία να αποκτηθεί πρόσβαση στην Υπερδνειστερία. Ο έλεγχος στη νότια Ουκρανία είναι μια άλλη διέξοδος προς την Υπερδνειστερία, όπου υπάρχουν επίσης γεγονότα καταπίεσης του ρωσόφωνου πληθυσμού».

Επιπλέον, αναφορές του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Tass υπογραμμίζουν ότι «ο ρωσικός στρατός είπε ότι η απόκτηση του ελέγχου της νότιας περιοχής της Ουκρανίας θα τους παράσχει άλλη μια πύλη προς την Υπερδνειστερία, στη Μολδαβία».

«Ο Ρωσικός στρατός για πρώτη φορά λέει πως σχεδιάζει να αποκτήσει τον έλεγχο σε ολόκληρη την Νότια Ουκρανία. Ξεχάστε την «αποναζιστικοποίηση», πλέον επίσημα πρόκειται για την ένωση της Υπερδνειστερίας με την Ρωσία και την άρνηση στην Ουκρανία να έχει πρόσβαση στη θάλασσα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του Economist, Oliver Carroll.

Τι σημαίνει αυτή η επιδίωξη για την Ρωσία εφόσον θέλει να φτάσει μέχρι την Υπερδνειστερία; Πως επόμενοι στόχοι αυτοί που ονομάζει «ειδική επιχείρηση», δηλαδή της εισβολής στην Ουκρανία, θα είναι το Μικολάγιεφ και η Οδησσός.

Στον χάρτη που δημοσιοποίησε το TRT World αποτυπώνεται η επιδίωξη που έχει η Ρωσία, πέραν της «απελευθέρωσης», δηλαδή της ενσωμάτωσης του Ντονμπάς: