Ρωσία: «Δεχόμαστε πυρά από την Ουκρανία!» – Επλήγησαν δύο χωριά στο Μπέλγκοροντ

Ένα χωριό στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας δέχθηκε ουκρανικά πυρά, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής, στη συνέχεια μιας σειράς διασυνοριακών επιθέσεων που έχουν αναφερθεί από τη Ρωσία.

«Το χωριό Σπονταριούσινο δέχθηκε πυρά από την Ουκρανία» δήλωσε ο κυβερνήτης Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ σε ανάρτησή του στο μέσο ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν υπήρξαν τραυματίες και ότι το χωριό και ένας άλλος οικισμός έχουν εκκενωθεί.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει τους ισχυρισμούς για τους διασυνοριακούς βομβαρδισμούς.

Ένα δεύτερο χωριό στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας δέχθηκε ουκρανικά πυρά, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής σήμερα, στην τελευταία μιας σειράς διασυνοριακών επιθέσεων που έχουν αναφερθεί.

«Το χωριό μας Ζουεραβλιόφκα δέχθηκε πυρά από την Ουκρανία», δήλωσε ο κυβερνήτης Γκλαντκόφ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Ο ίδιος ανέφερε ότι προκλήθηκαν ζημιές, αλλά δεν γνωρίζει αν κάποιοι έχουν τραυματισθεί.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές την αναφορά. Νωρίτερα ο Γκλαντκόφ είχε δηλώσει ότι κατοικίες στο χωριό Κλίμοβο επλήγησαν από πυρά του ουκρανικού στρατού.

Η επίθεση, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, πραγματοποιήθηκε από δύο επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 του ουκρανικού στρατού, που πέρασαν τα σύνορα και πετούσαν σε χαμηλό υψόμετρο. «Εξαπέλυσαν τουλάχιστον 6 επιθέσεις εναντίον κατοικημένων περιοχών» λέει η Ρωσία. Το Μπριάνσκ βρίσκεται 35 χιλιόμετρα ανατολικά από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters