Ρωσία: «Δεν σχεδιάζουμε επίθεση κατά του ΝΑΤΟ – Αυτοί είναι που επιδεινώνουν τις εντάσεις»

«Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ και η συμμαχία είναι αυτή που επιδεινώνει τις εντάσεις», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Onalert Newsroom
NATO

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επικίνδυνη κλιμάκωση χαρακτήρισε σήμερα το Κρεμλίνο τις δηλώσεις κάποιων δυτικών χωρών στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα με τις οποίες επιτρέπουν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει όπλα που του έχουν προμηθεύσει για να πλήξουν ρωσικό έδαφος.

Ο Αντρίι Γέρμακ, διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, έκανε χθες έκκληση για τον τερματισμό των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη χρήση των όπλων που έχουν προμηθεύσει οι συμμαχικές χώρες για να πλήξει το Κίεβο την ρωσική ενδοχώρα, με το αιτιολογικό ότι αυτό μπορεί «να φέρει τα πάνω κάτω» στον πόλεμο στη Μόσχα.

«Ακούμε δηλώσεις από εκπροσώπους κάποιων πρωτευουσών, του Λονδίνου και πάει λέγοντας, που δεν βλέπουν κανένα περιορισμό από αυτή την άποψη και βλέπουμε χώρες που προσπαθούν να διατηρήσουν την ισορροπία και λένε ότι αντιτίθενται σε τέτοιου είδους χαλάρωση των όρων για τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα θεωρεί πως τέτοια όπλα ήδη χρησιμοποιούνται για να πλήττουν το ρωσικό έδαφος.

«Αλλά τελικά, το βασικό είναι ότι αυτοί οι πύραυλοι ήδη πλήττουν το έδαφός μας…Οσο για το να αυξηθεί αυτή η απόσταση, αυτό είναι ξεκάθαρη προβοκάτσια, μια νέα, πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης», κατέληξε ο Πεσκόφ.

«Δεν σχεδιάζουμε επίθεση κατά του ΝΑΤΟ»

Από την μεριά της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αναφέρθηκε στη ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής του NATO που ανέφερε: «Η Ρωσία παραμένει η πιο σημαντική και άμεση απειλή για την ασφάλεια των Συμμάχων».

Τόνισε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ και πως η συμμαχία είναι αυτή που επιδεινώνει τις εντάσεις.

Η Ζαχάροβα είπε ότι το NATO προσπαθεί να «δικαιολογήσει την ύπαρξη του και ενισχύει τον έλεγχο της Ουάσιγκτον πάνω στους Ευρωπαίους δορυφόρους».

Οι δυτικοί ηγέτες έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα διατάξει τον στρατό του να προχωρήσει περαιτέρω και να επιτεθεί σε χώρες του NATO στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, εάν δεν την σταματήσουν στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Το πλοίο που «ενοχοποιήθηκε» για την καταστροφή στο υποθαλάσσιο καλώδιο
ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Ποινές φυλάκισης σε Ρώσο και Αζέρο για τη δολιοφθορά υποθαλάσσιων καλωδίων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Ελσίνκι διέταξε τους δύο καταδικασθέντες να καταβάλουν από κοινού 1,9 εκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση για τη ζημιά στις υποθαλάσσιες υποδομές