Ρωσία: Εκρήξεις και πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών στο Μπέλγκοροντ [vids]

Άλλη μία έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε στρατιωτική εγκατάσταση στην πόλη Μπέλγκοροντ στη Ρωσία, κοντά στα ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιαεροπορική άμυνα της πόλης ενεργοποιήθηκε και λίγο αργότερα ακούστηκαν μερικές εκρήξεις στην περιοχή. Έπειτα ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε κτίριο που πιθανότατα είναι αποθήκη πυρομαχικών του ρωσικού στρατού.

Οι δρόμοι και οι γέφυρες προς εκείνη την περιοχή έχουν κλείσει από την αστυνομία στη Ρωσία, ενώ μαρτυρίες κατοίκων λένε ότι υπάρχουν προειδοποιήσεις να εγκαταλείψουν τα περίχωρα της πόλης το συντομότερο δυνατό.

«Ξεκίνησε ο πόλεμος!», φαίνεται να λένε οι Ρώσοι κάτοικοι, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται σφοδρότατος εδώ και 3 μήνες.

Λίγο πριν την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών του ρωσικού στρατού, δύο αεροσκάφη του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και ένα αεροσκάφος της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας τύπου Tu-154 απογειώθηκαν από το Μπέλγκοροντ με προορισμό την Μόσχα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά τα αεροσκάφη μετέφεραν υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ρωσικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό ποιος εξαπέλυσε τη νέα επίθεση στη ρωσική πόλη. Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν παραδεχθεί κάποια επίθεση στο ρωσικό έδαφος, αλλά αναφέρονται στα περιστατικά ως «κάρμα».