Ρωσία: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση κοντά στα ουκρανικά σύνορα – Για «χτύπημα» από HIMARS κάνουν λόγο οι Ρώσοι

Mια μεγάλη έκρηξη ακούστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε έδαφος στρατιωτικής εγκατάστασης στην πόλη Κλίντσι της περιοχής Μπριάνσκ στη Ρωσία, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ντόπιους κατοίκους.

Κάτοικοι του Κλίντσι , μιας πόλης περίπου 60.000 κατοίκων, ανέφεραν στο RBC Ukraine ότι άκουσαν δυνατές εκρήξεις που τάραξαν τα σπίτια τους. Το Κλίντσι βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

Το κανάλι Telegram Novosti Bryansk είπε ότι μίλησε με κατοίκους που είπαν ότι οι εκρήξεις ήταν «τόσο ισχυρές που ξύπνησαν ολόκληρη την πόλη». Το RBC είπε ότι αρκετοί κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε μια στρατιωτική μονάδα.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kommersant ανέφερε ότι «η στρατιωτική μονάδα Νο. 12721» βρίσκεται στο Κλίντσι.

Το κανάλι Telegram Readovka ανέφερε επίσης εκρήξεις στο χωριό Κλίμοβο της περιοχή Μπριάνσκ, το οποίο στεγάζει ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο και μια μονάδα, ενώ βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

Ο Αλεξάντερ Μπογκομάζ, κυβερνήτης της περιοχής Μπριάνσκ στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ότι το Κλίντσι βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Ουκρανία. Είπε ότι δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές και ισχυρίστηκε ότι καταρρίφθηκε ένας πύραυλος.

«Ως αποτέλεσμα της εργασίας των συστημάτων αεράμυνας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο πύραυλος καταστράφηκε, ορισμένα τμήματα έπληξαν το έδαφος μιας βιομηχανικής ζώνης», δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης στο Telegram.

Με πληροφορίες από: Newsweek / Φωτογραφία αρχείου Reuters