Ρωσία: Έκρηξη σε τρένο που μετέφερε καύσιμα για τον στρατό – Δολιοφθορά της SBU «βλέπει» η Μόσχα [vids]

Στον αέρα τινάχτηκε ρωσικό τρένο που μετέφερε καύσιμα, γεγονός που οι ρωσικές αρχές αποδίδουν ήδη στην SBU, την υπηρεσία πληροφοριών του ουκρανικού στρατού, ενώ ήδη έχει διαταχθεί δικαστική έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια».

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν εικόνες από τη φωτιά που ξέσπασε στο τρένο μετά την έκρηξη στην αμαξοστοιχία, που μετέφερε 50 δεξαμενές με καύσιμα.

Όπως αναφέρουν τα ίδια μέσα ενημέρωσης, στις 30 Νοεμβρίου, άγνωστοι ανατίναξαν τρένο στη γραμμή Itikit – Okusikan, αποτελούμενο από 50 βαγόνια (ανάμεσά τους 41 δεξαμενές με καύσιμο ντίζελ και 3 δεξαμενές με καύσιμα για την αεροπορία).

Σύμφωνα με το πλήρωμα της αμαξοστοιχίας, κατά τη διέλευση της αμαξοστοιχίας από σήραγγα, η ηλεκτρική τάση έπεσε και το τρένο φρέναρε. Ενώ τα μέλη του πληρώματος αναζητούσαν να μάθουν τι είχε συμβεί, εμφανίστηκε πυκνός καπνός στη σήραγγα.

Από την έκρηξη κάηκαν 16 δεξαμενές που βρίσκονταν στο εμπρόσθιο τμήμα από το τρένο, άλλες δύο δεξαμενές βρέθηκαν να έχουν τρύπα στον χώρο εκκένωσης, ενώ μετά την έκρηξη το πλήρωμα κατάφερε να διασώσει 14 δεξαμενές καυσίμων.

Ωστόσο το τρένο έχει ακινητοποιηθεί και η μεταφορά άλλων βαγονιών εξακολουθεί να είναι αδύνατη, καθώς από την έκρηξη έπαθαν σοβαρές ζημιές και οι ράγες, οι οποίες μάλιστα έχουν γεμίσει με εύφλεκτα υλικά και κατά συνέπεια δεν είναι εύκολα προσπελάσιμες.