Ρωσία: Εκτόξευσε πύραυλο cruise, Iskander και drones κατά της Ουκρανίας – Το Κίεβο απάντησε με επιδρομή UAV

Η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας επίθεση στην Ουκρανία, χρησιμοποιώντας βαλλιστικό πύραυλο Iskander, έναν πύραυλο cruise και επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), ανακοίνωσε σήμερα η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας. Τα ουκρανικά αντιαεροπορικά συστήματα κατέστρεψαν τον πύραυλο cruise και 20 επιθετικά drones, διευκρινίζει η ουκρανική πολεμική αεροπορία σε ανάρτησή της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Ο πύραυλος Iskander «δεν έφτασε στον στόχο του», προσθέτει η ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τις πληροφορίες αυτές. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα drones εξαπέλυσε συνολικά η Ρωσία ή αν η επίθεση αυτή προκάλεσε ζημιές ή απώλειες.

Από την πλευρά της, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 33 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) που εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία εναντίον περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Τα ουκρανικά UAV αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν προτού πλήξουν τους στόχους τους στις περιφέρειες Λίπετσκ, Ροστόφ επί του Ντον και Βόλγκογκραντ, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην πλατφόρμα Telegram, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters