Ρωσία: Ετοιμάζει μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση για την «Ημέρα Νίκης» παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Μπορεί ο πόλεμος στην Ουκρανία να βρίσκεται σε εξέλιξη  για περισσότερες από 40 ημέρες, ωστόσο η Ρωσία δεν κάνει πίσω και σχεδιάζει να γιορτάσει την επέτειο 77 ετών από τη νίκη επί των ναζιστικών γερμανικών δυνάμεων με μια μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση προς τιμήν της «Ημέρας Νίκης» του «Μεγάλου Πατριωτικού Αγώνα» στις 9 Μαΐου.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Θα το γιορτάσουμε όπως το κάνουμε πάντα. Αυτή είναι η πιο ιερή γιορτή στη χώρα μας. Ήταν και θα παραμείνει η πιο ιερή γιορτή για όλους τους Ρώσους». Η στρατιωτική παρέλαση της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας έχει προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου 2022 στις 10 η ώρα το πρωί (τοπική ώρα).

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην ιστοσελίδα του ανέφερε ότι οι επικείμενες πρόβες της Παρέλασης της Νίκης στη Μόσχα θα πραγματοποιηθούν στην Κόκκινη Πλατεία το βράδυ της 29ης Απριλίου και της 4ης Μαΐου και η πρόβα τζενεράλε θα γίνει το πρωί της 7ης Μαΐου.

Ακόμα έγινε γνωστό ότι η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση θα διεξαχθεί με την συμμετοχή περίπου 12.500 ατόμων, με περισσότερα από 190 σύγχρονα οχήματα και στρατιωτικά μέσα, καθώς επίσης και με 76 αεροσκάφη (όλων των τύπων) και ελικοπτέρων. Αναμένεται λοιπόν, ότι η Ρωσία θα πραγματοποιήσει την στρατιωτική παρέλαση ανεξάρτητα από τους στόχους της να πάρει τον έλεγχο του Ντονμπάς και άλλων περιοχών στην Ουκρανία.

Φωτογραφία αρχείου Reuters