Ρωσία: Για την φονική επίθεση στον μπλόγκερ, φταίνε η Ουκρανία και ο Ναβάλνι

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι το Κίεβο με την συνέργεια υποστηρικτών του φυλακισμένου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι οργάνωσε και πραγματοποίησε την επίθεση που σκότωσε τον υποστηρικτή του Κρεμλίνου και του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι χθες στην Αγία Πετρούπολη.

«Αποδείχθηκε ότι η τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε στις 2 Απριλίου στην Αγία Πετρούπολη (…) σχεδιάσθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες στρατολόγησαν πράκτορες μεταξύ των συνεργών του υποτιθέμενου Ταμείου του Αγώνα κατά της Διαφθοράς», της απαγορευμένης οργάνωσης του φυλακισμένου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι.

Αυτό ανακοίνωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας αναφέροντας και το όνομα της βασικής ύποπτης που έχει συλληφθεί και κρατείται Ντάρια Τρεπόβα.

Πεσκόφ: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση στην Αγία Πετρούπολη

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως η δολοφονία του γνωστού Ρώσου στρατιωτικού μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι χθες Κυριακή στην Αγία Πετρούπολη ήταν «μια τρομοκρατική ενέργεια», επικαλούμενος τη ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν την Ουκρανία με την επίθεση.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», πρόσθεσε ο ίδιος. «Βλέπουμε να γίνονται αρκετά σταθερά βήματα προς τη σύλληψη υπόπτων. Ας είμαστε υπομονετικοί και ας περιμένουμε τις επόμενες ανακοινώσεις από τις ειδικές υπηρεσίες, που εργάζονται πάνω στην υπόθεση».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι υπάρχουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας συμμετείχαν στην προετοιμασία της επίθεσης, ενώ τόνισε ότι το Κίεβο στηρίζει τις τρομοκρατικές ενέργειες και ενδέχεται να κρύβεται πίσω από τον φόνο του Τατάρσκι.

Παράλληλα ο Πεσκόφ τόνισε ότι τα μέτρα ασφαλείας για την Γιορτή της Νίκης, στις 9 Μαΐου, θα είναι αυξημένα.

Πηγές: AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ