Ρωσία: «Η αποστολή αμερικανικών αντιαεροπορικών στην Ουκρανία απλά θα παρατείνει τη σύγκρουση»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα ότι, οι υποσχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών να εφοδιάσουν την Ουκρανία με προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα το μόνο που θα κάνουν είναι να παρατείνουν την σύγκρουση και να προκαλέσουν περισσότερο πόνο στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν υποσχέθηκε χθες στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν στην Ουκρανία προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα μετά τους καταστροφικούς μαζικούς βομβαρδισμούς με πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε επίσης ότι οι αποστολές δεν θα μεταβάλλουν τους στόχους της Μόσχας στην στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.

Συνεχίζονται τα πλήγματα στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι συνέχισε να πραγματοποιεί αεροπορικά χτυπήματα μεγάλου βεληνεκούς σε ενεργειακές και στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας.

«Ο στόχος του χτυπήματος έχει επιτευχθεί. Όλες οι καθορισμένες εγκαταστάσεις στην Ουκρανία χτυπήθηκαν», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου με το να στοχοθετεί σκοπίμως ενεργειακές υποδομές για να δημιουργήσει «αφόρητες συνθήκες για τους αμάχους».

«Οι βασικοί στόχοι ρωσικών χτυπημάτων είναι ενεργειακές εγκαταστάσεις. Χτύπησαν πολλές χθες και χτύπησαν τις ίδιες και νέες σήμερα. Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου που έχουν σχεδιαστεί εκ των προτέρων και έχουν στόχο να δημιουργήσουν αφόρητες συνθήκες για τους αμάχους — η σκόπιμη στρατηγική της Ρωσίας εδώ και μήνες», έγραψε ο ίδιος σε ανάρτηση στο Twitter. Η Ρωσία αρνείται ότι οι δυνάμεις της έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters